Luister live

Gemeente Beekdaelen stemt in met nieuw recreatiepark Silt in Schinnen

27 september 2023

 

Met een kleine meerderheid van 14 stemmen voor en 11 stemmen tegen heeft de gemeenteraad van Beekdaelen op dinsdagavond het plan voor recreatiepark Silt in Schinnen goedgekeurd. Hierdoor zal groeve Nagelbeek worden omgevormd tot een vakantiepark met 60 huisjes, een zwemvijver, horecavoorzieningen en een zonnepanelenweide.

Tijdens de vergadering werden vooral de zorgen van de omwonenden besproken, met betrekking tot mogelijke overlast tijdens de bouw en exploitatie, grondwaterstand, het effect op de lokale fauna en flora, en het transport van grond. Wethouder Peter Janssen benadrukte dat er afspraken zijn gemaakt met de eigenaar van de groeve om deze zorgen te adresseren.

Ondanks de goedkeuring van het plan heerst er nog steeds verdeeldheid, zelfs binnen de grootste coalitiepartij, de Vernieuwingsgroep, die verdeeld stemde vanwege bedenkingen bij het project. GroenLinks en fractie Rijkx-Kollée stemden tegen het plan, en hoewel dit een teleurstelling was, wordt het als een democratische beslissing geaccepteerd. Er wordt gehoopt dat de initiatiefnemer meer rekening zal houden met de omwonenden in de toekomst.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram