Luister live

Gemeente Brunssum heeft de hoogste dichtheid aan verkeersborden

1 augustus 2023

 

Een recent onderzoek heeft aan het licht gebracht dat de gemeente Brunssum in Limburg de hoogste dichtheid aan verkeersborden heeft in de provincie. Volgens de bevindingen uit het onderzoek komt een nieuw verkeersbord gemiddeld elke 27,2 meter voor in Brunssum, wat tot een totaal van 5188 verkeersborden leidt. Deze overvloed aan borden kan verwarrend zijn voor weggebruikers en zorgt ervoor dat sommigen door de bomen het bos niet meer zien.

De situatie in Brunssum is niet uniek, aangezien ook andere gemeenten met een beperkt buitengebied een hoge verkeersborddichtheid hebben. Heerlen en Kerkrade staan na Brunssum bovenaan de lijst van gemeenten met veel verkeersborden.

In contrast hiermee hebben gemeenten als Nederweert, Bergen en Gulpen een aanzienlijk lagere verkeersborddichtheid, waarbij de afstand tussen de borden respectievelijk 137,1, 135,2 en 113,5 meter bedraagt. In Bergen staat met 2159 borden het laagste aantal verkeersborden in de provincie.

Het meest voorkomende type verkeersbord in Nederland is de roodomrande driehoek die naar beneden wijst, wat aangeeft dat bestuurders voorrang moeten verlenen. In totaal telt Nederland maar liefst 2,2 miljoen verkeersborden. Amsterdam staat bovenaan de lijst met de meeste borden, terwijl Schiermonnikoog het minste aantal heeft.

De overdaad aan verkeersborden in Brunssum roept discussies op over de effectiviteit en duidelijkheid van het huidige systeem. Het is van belang voor beleidsmakers om de plaatsing van verkeersborden strategisch te overwegen, zodat de veiligheid en duidelijkheid voor weggebruikers gewaarborgd blijven.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram