Luister live

Gemeente Heerlen breidt Starterslening uit om de woningmarkt te stimuleren

3 april 2024

 

In een inspanning om de toegang tot de woningmarkt te vergemakkelijken, heeft de gemeente Heerlen haar Starterslening uitgebreid.

Met nog steeds €500.000 beschikbaar, kunnen starters nu profiteren van een maximale aankoopsom van €280.000, een stijging die meer kansen biedt voor aspirant-woningkopers.De Starterslening, geïntroduceerd in 2021, fungeert als een aanvulling op een hypotheek en is ontworpen om starters te helpen bij het realiseren van hun eerste woning. Wethouder Casper Gelderblom benadrukte het belang van deze uitbreiding en verklaarde: "We hebben de ambitie om in Heerlen te groeien.

Dan is het belangrijk om de stad aantrekkelijk te maken voor bewoners en in dit geval starters op deze woningmarkt."Met de Starterslening kunnen kopers profiteren van een aantal voordelen, waaronder geen aflossingen gedurende de eerste drie jaar en een vaste rente gedurende de eerste vijftien jaar van de lening. De lening, die maximaal €56.000 kan bedragen, wordt verstrekt door de SVN (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten), maar vereist goedkeuring van de gemeente Heerlen."We bieden een financiële ondersteuning aan om starters te helpen bij het realiseren van hun eerste woning", voegde Gelderblom toe. "Op deze manier dragen we niet alleen bij aan individuele dromen, maar ook aan de groei van Heerlen als geheel."Starters die geïnteresseerd zijn, wordt geadviseerd snel actie te ondernemen, omdat de leningen op basis van beschikbaar budget worden toegekend.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram