Luister live

Gemeente Landgraaf investeert 1 miljoen euro in nieuw kunstgrasveld voor VV Schaesberg

4 juni 2024

VV Schaesberg krijgt binnenkort een gloednieuw kunstgrasveld. De gemeente Landgraaf stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg, waarmee snel werk wordt gemaakt van dit project.

Het geld dat oorspronkelijk bestemd was voor de aanleg van de randweg Abdissenbosch, wordt nu herbestemd naar het kunstgrasveld. De realisatie van de randweg is namelijk onzeker geworden nadat de provincie Limburg haar financiële bijdrage aan het project heeft ingetrokken.

De gemeenteraad van Landgraaf stemde in met het voorstel van het gemeentebestuur nadat wethouder Freed Janssen de urgentie van het kunstgrasveld had toegelicht. Het huidige terrein van VV Schaesberg is namelijk zo drassig dat meerdere voetbalwedstrijden zijn afgelast. Andere maatregelen om de wateroverlast te beheersen hebben volgens de wethouder niet het gewenste effect gehad.

Het nieuwe kunstgrasveld zal tijdens de zomerstop worden aangelegd, zodat VV Schaesberg in het nieuwe seizoen gebruik kan maken van de verbeterde faciliteiten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram