Luister live

Gerechthof oordeelt in het voordeel van gemeente Heerlen en kunstenaar Michel Huisman

17 april 2024

 

Het gerechtshof in Den Bosch heeft geoordeeld dat de gemeente Heerlen en kunstenaar Michel Huisman correct hebben gehandeld bij het verstrekken van de opdracht en subsidie voor het verfraaien van enkele gevels in de Heerlense binnenstad. Dit oordeel volgt na een rechtszaak die was aangespannen door twee bedrijven, die meenden dat het project Europees aanbesteed had moeten worden.

De rechters oordeelden echter dat dit niet nodig was vanwege het relatief lage bedrag van het project. Eén van de bedrijven beweerde dat via vervolgopdrachten het normbedrag voor aanbestedingen zou worden overschreden en ging daarom in hoger beroep. Het gerechtshof stelt echter dat er geen sprake is van een vervolgopdracht, aangezien Huisman in dienst is van de gemeente.

Met het project en de bijbehorende subsidies heeft de gemeente Heerlen als doel de gevels in de binnenstad weer in oude glorie te herstellen. De huidige pompeuze, moderne puien passen vaak niet in het historische straatbeeld van de stad. De gemeente wil zo het karakter en de uitstraling van de binnenstad behouden en versterken.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram