Luister live

Geredde stier uit Maas vindt nieuw thuis in het Wormdal Kerkrade

4 januari 2024

Via: 045online

KERKRADE – De Galloway-stier, die afgelopen vrijdag van een eilandje in de Maas bij Itteren werd gered, heeft nu zijn thuis gevonden in het Wormdal in Kerkrade, zo meldt de beheerder van het dier volgens 1Limburg op woensdag.

De stier, die op vrijdag 22 december losraakte van zijn kudde en naar een eilandje in de Maas verhuisde, kwam daar vast te zitten vanwege het hoogwater rond de feestdagen. In eerste instantie wilde kuddebeheerder FREE Nature het dier niet evacueren, gezien zijn vermogen om te zwemmen en de beschikbaarheid van voedsel op het eiland. Echter, toen er onrust ontstond en politici zich begonnen te bemoeien met de situatie, werd vorige week donderdag besloten om de stier toch te evacueren.

Na een aantal mislukte pogingen slaagde de reddingsoperatie afgelopen vrijdag. De stier werd verdoofd en met een boot naar de kant vervoerd. Eerder was aangekondigd dat het dier naar natuurgebied Terworm in Heerlen zou worden gebracht. Woensdag blijkt echter dat de stier nu deel uitmaakt van een kudde in het Wormdal in Kerkrade.

Een woordvoerder van FREE Nature verklaart dat alles goed is afgelopen voor het dier, dat in goede gezondheid verkeert. De inburgering van de stier in het natuurgebied van Kerkrade is een positieve wending na de eerdere bezorgdheid rondom zijn situatie in de Maas.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram