Luister live

Grootschalige politieactie in Limburgse grensregio leidt tot arrestatie en intensieve controles

19 november 2023

Via: 045online

BOCHOTLZ – AKEN In een indrukwekkende gezamenlijke operatie tussen de Nederlandse, Duitse en Belgische politie, ondersteund door de Douane en de Koninklijke Marechaussee, zijn donderdag op zes verschillende locaties in de Limburgse grensregio uitgebreide controles uitgevoerd. De actie, met een totale inzet van 350 man, richtte zich op diverse aspecten, variërend van verkeersveiligheid tot criminaliteitsbestrijding.

Een opvallend resultaat van de operatie was de arrestatie van een individu op verdenking van poging tot moord. De verdachte, rijdend in een auto met een Nederlands kenteken, werd aangehouden tijdens een van de fuikoperaties op de A76 bij Bocholtz. De politie benadrukt dat het om een serieuze zaak gaat en dat verdere details vrijdag zullen worden onthuld.

Naast de arrestatie werden op verschillende locaties auto’s en vrachtwagens van de weg gehaald en grondig gecontroleerd op zaken als drugs, illegale personen en gestolen voertuigen. Blaascontroles, documentverificaties en algemene verkeershandhaving maakten eveneens deel uit van de uitgebreide operatie. De controles strekten zich uit tot Süsterseel en Aken, waardoor een breed spectrum van de grensregio werd bestreken.

Een woordvoerder van de politie benadrukte dat deze gecoördineerde actie een van de grootste is in deze regio. De resultaten van de grootschalige operatie zullen vrijdag worden gepresenteerd. De politie verwacht de actie voort te zetten tot donderdagavond 19:00 uur, met het oog op een grondige handhaving en veiligheid in de regio.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram