Luister live

Herinneringen maken op de Sint-Pietersberg

9 juli 2023

De zomervakantie is (bijna) begonnen! Vakantie vieren is, naast ontspannen, mooie herinneringen maken. Natuurmonumenten nodigt jou uit om die herinneringen te maken in natuurgebied Sint-Pietersberg. Dit zuidelijk stukje Nederland, gelegen tussen Maastricht en België, is haast on-Nederlands mooi. Rust, ontspanning en samen genieten in de natuur ervaar je tijdens een bezoek aan dit bijzondere plekje, op steenworp afstand van het Vrijthof in Maastricht.

Geniet van de natuur

Natuurmonumenten is sinds 1995 de trotse beheerder van dit unieke natuurgebied. Sinds die tijdmaakt de natuurorganisatie zich hard voor de biodiversiteit in het gebied. En dat betaalt zich uit! Het beheer van de zeldzame kalkgraslanden en het unieke microklimaat maken het gebied een uniek paradijs voor planten en dieren. Natuurlijk deelt Natuurmonumenten dit graag met jou. Werp bij de Kiekoet een blik in de Oehoevallei en probeer de zeldzame oehoe te ontdekken of spot bijzondere vlinders in het Popelmondedal. Maak kennis met de dieren en planten in natuurgebied Sint-Pietersberg! 

Actief in de natuur


Ook al is het eigenlijk geen berg, we noemen het wel zo. Zo voelt het ook als je een van de wandel- of MTB-routes door natuurgebied Sint-Pietersberg volgt. Op de kop van de berg ligt Fort Sint Pieter, een indrukwekkend verdedigingswerk voor de stad Maastricht. Hier heb je een geweldig uitzicht op Maastricht. Vanaf het uitkijkplatform (gele route) heb je een adembenemend uitzicht over de ENCI-groeve met het helderblauwe water. Het uitkijkpunt is altijd toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. De trap naar het groeve gebied telt 215 treden. Op de trap en in de groeve zijn honden niet toegestaan.

Op pad met de boswachter

Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid een stevige wandeling maken. Nóg leuker is het om deel te nemen aan één van de activiteiten die de boswachters organiseren, voor jong en oud. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten kom jij op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn en leer je van alles over dit bijzondere gebied. Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve. Ga met een boswachter op zoek naar zeldzame planten en dieren. Of wandel mee met de boswachter, terwijl je luistert naar verhalen over de rijke historie van de Sint-Pietersberg. Meer informatie vind je op de website www.nm.nl/agenda. Vul vervolgens bij Waar” de locatie ‘Sint-Pietersberg’ in.

 

Bezoekerscentrum Op Wielen
Bij het Bezoekerscentrum op Wielen vertellen boswachters je graag meer over het gebied, de bijzonderheden, de wandelroutes en alle activiteiten. Je kunt er ook terecht voor een leuk souvenirtje als aandenken aan je bezoek. Meer informatie over het Bezoekerscentrum op Wielen en waar ze te vinden zijn vind je op de website www.nm.nl/bcopwielen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram