Luister live

In Memoriam: ‘Thei’ Gijzen memorabele fotograaf en humorrijke bon vivant

17 januari 2024

KERKRADE – Vrijdag 19 januari is om 14.00 uur is in het crematorium Schifferheide in Kerkrade de afscheidsdienst van Theo (Thei) Gijzen. Kerkrade’s meest markante en bekende fotograaf overleed vorige week in de leeftijd van 80 jaar.

Mensen mens Thei Gijzen wist in zijn gloriejaren ook als weinig anderen de echte ziel van mensen bloot te leggen. En dat op alle niveau’s in de samenleving. In de tijd dat de rekkelijken noch aan de macht waren leidde het tot fantastische uitkomsten. Sprekende en beklijvende fotobeelden voor de geschiedenisboeken.

Foto: Theo Gijzen

Als freelancer werkte Thei Gijzen vanaf halverwege de jaren zeventig tot begin 2000 voor oud-fotograaf Dries Linssen in Heerlen. Die had  lang een uniek en exclusief contract had met het Limburgs Dagblad, voor het leveren van alle foto’s in de regio. De foto’s van Theo Gijzen verschenen dan ook regelmatig in het Limburgs Dagblad maar ook in en aanverwante weekkranten als De Zuid-Limburger en De Uitkijk. Ook was Theo Gijzen hofleverancier van de gemeente Kerkrade, Roda JC en vele Kerkraadse organisaties van WMC tot carnavalsverenigingen. Ook bij trouw- en jubileumfeesten was de altijd goed geluimde positieve gangmaker een veel gevraagd man.

Foto: Theo Gijzen

Dat alles veranderde in het digitaliseringstijdperk. Tig foto’s voor een appel en ei schieten, daar wilde de rasechte Kerkradenaar principieel niet aan. Het was in zijn optiek een diskwalificatie van het echte kunnen van een fotograaf. Een top foto was het juiste moment in het gaatje van de zoeker zien en ‘pats boem’.  En niet vijftig foto’s schieten en terugkijken in de hoop dat het juiste en meest treffende fotobeeld ertussen zat.

Foto Theo Gijzen

De laatste vijftien jaar richtte hij zijn focus op zijn familie, echtgenote kinderen en kleinkinderen. Dat is blijft het allerbelangrijkste in het leven”, zei hij.  Theo Gijzen genoot met volle teugen van het samenzijn en vakanties met zijn geliefden en dierbaren en bleef tot een half jaar geleden ook  gezond. Thei’s afscheid zal ongetwijfeld gepaard gaan met een traan en aansluitend een lach. Want die lach en humor waren altijd zijn wegbegeleiders in het leven.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram