Luister live

Innovatielab van Sevagram wint de Planetree Innovatieaward 2023

15 mei 2023

Op 11 mei werd tijdens de Mensgerichte Zorg Conferentie van Planetree Nederland, het Innovatielab van Sevagram als winnaar bekend gemaakt van de Planetree Innovatie Award 2023, in het Beatrix Theater Utrecht. De zes inzendingen in de categorie Planetree Innovatie Award werden beoordeeld door een externe jury.  Zij verkozen het Innovatielab vanwege de originele manier waarop innovatie een plek heeft gekregen binnen Sevagram.

Uit onderzoek blijkt dat de werkruimte veel invloed heeft op het creatieve potentieel van zowel teams als medewerkers en vanuit die gedachte heeft Sevagram ervoor gekozen om een Innovatielab te realiseren. Een innovatieve ruimte die creativiteit, maar ook toevallige ontmoetingen en co creatie stimuleert. Het Innovatielab heeft verschillende ruimtes; daarbij kun je denkenaan een bewonerskamer, een zorgpost, een virtual reality-kamer en een aantalhybride werkruimtes.

Al deze ruimtes zijn voorzien van de juiste middelen om creatieve en innovatie workshops en bijeenkomsten te faciliteren. Verder worden ze ook gebruikt om nieuwe innovaties in de praktijk te toetsen en te testen voordat ze daadwerkelijk naar de locaties gaan en bij medewerkers en bij cliënten komen. Zo kunnen ze nieuwe technologieën uittesten voordat ze mensen moeten lastigvallen met hetgeen dat nog niet loopt zoals we willen.

Sevagram heeft van Planetree International ook de gouden certificering voor excellente mensgerichte zorg ontvangen voor 19 locaties. Deze certificering erkent de prestaties en innovaties van de organisatie in het leveren van mensgerichte zorg. Sevagram is één van de slechts 89 zorgorganisaties wereldwijd die deze prestigieuze onderscheiding hebben ontvangen!

''Als wij teams en medewerkers willen die op een slimme manier creatieve en buitengewone dingen doen moeten we ze ook een ruimte bieden die ze daartoe in staat stelt. Dat is ons Innovatielab.''

Neem gerust zelf een virtueel kijkje via deze link.

 

 

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram