Luister live

Installatie burgemeester Susanne Scheepers

14 juli 2023
Gisteren werd de nieuwe burgemeester van Simpelveld geïnstalleerd door gouverneur Emile Roemer, tijdens een bijzondere raadsvergadering in Hoeve Scholtissenhof. Hoog tijd voor een paar persoonlijke vragen aan burgemeester Susanne Scheepers!
Wie is Susanne Scheepers?
Ik ben geboren en 28 jaar getogen in de gemeente Simpelveld, in de kern Bocholtz. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond en was lange tijd zelfstandig ondernemer. In die rol hadden maatschappelijke vraagstukken altijd mijn aandacht en focus. Vanuit het bedrijfsleven heb ik eerst de stap gemaakt naar de semi-overheid, om daarna voor de overheid te gaan werken. Uiteindelijk is mijn liefde voor het openbaar bestuur ontstaan toen ik werkzaam was voor de gemeente Roermond.
Ik woon samen met Helmut en heb twee dochters en inmiddels ook twee kleindochters. Ik ben een echt familiemens en kook en zorg graag voor anderen. Ik houd van de natuur (een echte dierenliefhebber) en wandel graag.
Voor het eerst burgemeester. Waarom deze stap?
De aanpak van maatschappelijke vraagstukken is mij op het lijf geschreven. In de rol van burgemeester kan ik nog meer van betekenis zijn in de aanpak van de hedendaagse ontwikkelingen en vraagstukken. Dat ik na 25 jaar mag terugkeren naar de gemeente Simpelveld in de rol van burgemeester is een onvoorstelbare kans. Van betekenis kunnen zijn in mijn eigen geboortedorp is een grote eer. Ik heb mij voorgenomen het volgende te willen bereiken tijdens mijn termijn: de zelfstandigheid van een kleinere gemeente borgen door nog intensiever samen te werken met andere gemeenten en organisaties; de cultuur en de samenwerking in de driehoek, raad, college en ambtelijke organisatie te versterken; de betrokkenheid van bewoners en ondernemers te vergroten door meer nadruk te leggen op transparantie, participatie en communicatie.
Wat sprak u het meest aan in de profielschets van burgemeester van gemeente Simpelveld?
In de profielschets herkende ik mijzelf. Met name de verbinder en de hieraan gekoppelde voor mij belangrijke eigen verbindende leiderschapsstijl spraken mij het meest aan. In verbinding met de inwoners van Simpelveld, de raad, het college en de ambtelijke organisatie. In verbinding met de maatschappelijke partners en andere organisaties. Maar ook de verbinding met de omliggende gemeenten in het Heuvelland, het Parkstad verband en de grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland en België. Kortom, in verbinding en samenwerking met anderen was en is een voor mij belangrijke drijfveer.
Waar verheugt u zich het meest op?
Mijn voornemen is om benaderbaar, zichtbaar en toegankelijk te zijn voor de inwoners van de gemeente Simpelveld. Waarbij ik saamhorigheid heel belangrijk vind. De rol van burgermoeder wil ik vervullen op een pure en authentieke wijze. Ik verheug mij dus het meest op het contact met de inwoners van de gemeente Simpelveld.
Susanne Scheepers: geboren 5 maart 1970 in Heerlen. Opgegroeid in Bocholtz. Studie in bedrijfseconomie, urban management en verbindend leiderschap. Heeft gewerkt in Roermond bij de gemeente Roermond, Wonen Limburg & zelfstandig ondernemer. Laatste functie: waarnemend gemeentesecretaris / algemeen directeur gemeente Roermond.
(Tekst & Foto: Gemeente Simpelveld)

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram