Luister live

Jaarlijkse Kaarsjesavond op Heerlense stadsbegraafplaats brengt sfeer en saamhorigheid

14 december 2023

Op zaterdag 23 december vindt de jaarlijkse Kaarsjesavond op de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat in Heerlen plaats. Tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden honderden kaarsjes ontstoken, en vuurkorven zorgen voor een sfeervolle ambiance op de in kerstsfeer gehulde begraafplaats.

Sinds 2009 is de Kaarsjesavond een terugkerende traditie, georganiseerd door de vrienden van de historische stadsbegraafplaats, die geheel uit vrijwilligers bestaat. De focus van de organisatie ligt met name op het oude gedeelte rondom de grafkapel, maar iedereen is vrij om thuis meegebrachte kaarsen een geschikte plek te geven.

Om 19:00 uur begint de sfeervolle muzikale uitvoering, verzorgd door zangkoor Young Spirit en het Koninklijk mannenkoor Sint Pancratius. Warme chocolademelk, glühwein en kerstbrood zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom op de jaarlijkse Kaarsjesavond op de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat in het centrum van Heerlen. De toegang is gratis.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram