Luister live

Kaartverkoop gestart voor toplezingen bij de Bibliotheek in het najaar

18 juli 2023

Dit najaar staan er enkele toplezingen op het programma bij de Bibliotheek. Lokaal en (inter-)nationaal gerenommeerde inhoudsdeskundigen schuiven aan voor onderhoudende bijeenkomsten over thema’s als laaggeletterdheid, democratie, persvrijheid en geschiedenis.

14 september, 19:30 uur – Documentaire: H is for Harry
Gratis, na aanmelding via bibliotheekkerkrade.nl / HuB.Kerkrade

Bibliotheek Kerkrade e.o. en SCHUNCK Bibliotheek tonen de documentaire 'H is for Harry'. Een film over het overwinnen van laaggeletterdheid tegen het decor van de Britse klassenstrijd. Na afloop praten bibliotheekdirecteuren Sandra Uijlenbroek (SCHUNCK) en Egid van Houtem (Bibliotheek Kerkrade e.o.) na met o.a. Burgemeesters Roel Wever (Heerlen) en Wilma van der Rijt (Brunssum) over de invloed van laaggeletterdheid op je plek in een democratische samenleving.

17 september, 13:00 uur – Natascha van Weezel

Gratis na aanmelding via schunck.nl / SCHUNCK Glaspaleis

Wat betekent het vandaag de dag om een kind te zijn van ‘de derde generatie’ na de Holocaust? Schrijfster, columniste, programmamaker en filmmaker Natascha van Weezel (1986) wordt geïnterviewd door auteur Dick Gebuys.

28 september, 19:30 uur – VPRO Tegenlicht meet-up: Trust me, I’m a journalist

Gratis, na aanmelding via schunck.nl / SCHUNCK Glaspaleis
Aan de hand van de VPRO Tegenlicht uitzending en een napraat met o.a. onderzoeksjournalist Christian Triebert zelf (tweevoudig Pulitzerprijs winnaar, The New York Times) onderzoeken we hoe we in deze verwarrende tijden het vertrouwen in de journalistiek kunnen herstellen? Verder aan tafel zitten socioloog Theo Ploeg en Johan van de Beek, columnist van de Limburger.
Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen SCHUNCK Bibliotheek, Bibliotheek Kerkrade e.o. en de VPRO.
Ook voor de maand oktober staan er een aantal toplezingen op het programma. Houd RTV Parkstad dus in de gaten!

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram