Luister live

Kerkrade verbetert verkeersveiligheid rondom basisscholen

6 maart 2024

Sinds deze maand zijn de Kerkraadse basisscholen de Spoorzoeker, de Schakel en de Doorkijk een stukje kleurrijker én verkeersveiliger. Dat komt door het nieuwe ‘Julie meubilair’ dat gemeente Kerkrade en de scholen in de schoolzones geplaatst hebben.

Opvallende en herkenbare gekleurde palen en hekjes die verkeersdeelnemers duidelijk maken dat ze een schoolzone binnenkomen. De leerlingen van de basisscholen hebben samen met de gemeente en leerkrachten de plekken gekozen voor het Julie meubilair. Ze hebben hierbij advies gekregen van de Kinderraad. Samen hebben ze op woensdag 28 februari het nieuwe meubilair officieel onthuld. Dit gebeurde bij basisschool de Schakel.

Ook wethouder Alexander Geers (Verkeer) was erbij. Hij legt uit waarom het Julie meubilair zo belangrijk is: “Het zorgt voor een herkenbare en veiligere schoolomgeving,” geeft hij aan. “Verkeersdeelnemers die het Julie meubilair zien, weten meteen dat ze op een plek komen waar ze voorzichtig moeten rijden.”

En het helpt niet alleen de volwassenen om beter op te letten in de schoolzone: “Ook de kinderen zien door de gekleurde palen en hekjes goed op welke plekken zij even moeten stoppen of waar ze extra moeten opletten of er geen verkeer aankomt, ” zeggen de kinderen van de Kinderraad. “En dat is ook heel belangrijk, want kinderen en volwassenen moeten er samen voor zorgen dat het verkeer bij scholen veiliger wordt.”

Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp voor alle scholen in Kerkrade. Daarom zal de gemeente later dit jaar ook samen met basisscholen Bleijerheide en Steltloper kijken of ze ook bij deze scholen Julie meubilair kunnen gaan plaatsen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram