Luister live

“Kirchroa Jeet Plat” 2023: een dag vol Limburgse pracht en gezelligheid in Kerkrade

18 september 2023
Via 045Online

Afgelopen zaterdag, 16 september, werd de achtste editie van het geliefde dialectfestival “Kirchroa Jeet Plat” met veel enthousiasme en creativiteit gevierd in Kerkrade. Op tien verschillende locaties in het bruisende stadscentrum kwamen dichters, muzikanten, toneelspelers, cabaretiers, butereedners en andere getalenteerde artiesten uit heel Limburg samen om te laten zien en horen wat zij te bieden hebben in het Limburgse dialect.

Tussen 13.00 en 23.00 uur werden bezoekers getrakteerd op een rijke verscheidenheid aan culturele uitingen in het Limburgs. Voor de allereerste keer vond er ook een avondprogramma plaats in PLT Kerkrade, met een line-up van lokale talenten die de Kerkraadse trots hoog hielden.

De avondshow werd gepresenteerd door de geliefde ‘Sjpassminister’ Fer Kousen, die vanaf 20.00 uur een bruisende voorstelling verzorgde. Humor, het Kerkraads dialect en sjtiemoeng (plezier) stonden centraal. Het publiek werd getrakteerd op muzikale optredens van de Crombacher en zang van Jack Vinders, Danny Pouwels, Le Tre Voci, Regina Kemp, Jo Smeets, Paul Weelen en Viva La Vida. Daarnaast zorgden sketches van de Aierzietsoeng, Clara Zoerbier en de humoristische poëzie van Loek van de Weijer voor de nodige lachsalvo’s.

Met Arno Deckers als regisseur waren er ook enkele verrassingen toegevoegd aan het programma, wat zorgde voor een onvergetelijke avond vol Limburgse gezelligheid en culturele pracht. Kirchroa Jeet Plat blijft jaar na jaar een hoogtepunt in de Limburgse evenementenkalender en versterkt de lokale cultuur en gemeenschapszin.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram