Luister live

Kleine aardbeving nabij Brunssum

25 oktober 2023

Via: 045online

Het epicentrum van deze seismische gebeurtenis bevond zich ten westen van het Duitse plaatsje Linnich, wat zich op korte afstand van de Nederlandse grens bevindt. In de vroege ochtend van maandag op dinsdag, rond 03.15 uur, heeft zich een aardbeving voorgedaan op ongeveer 20 kilometer ten oosten van Brunssum, Nederland. Volgens informatie van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) had de aardbeving een kracht van 2.4 op de schaal van Richter.

Het epicentrum van deze seismische gebeurtenis bevond zich ten westen van het Duitse plaatsje Linnich, wat zich op korte afstand van de Nederlandse grens bevindt. Dergelijke aardbevingen in dit gebied zijn relatief zeldzaam.

Op dit moment is niet bekend of de aardbeving ook gevoeld is in Limburg.

Aardbevingen in Nederland en aangrenzende Duitse gebieden zijn doorgaans van een lagere magnitude en worden zelden gevoeld. Het KNMI blijft waakzaam en zal verdere gegevens verstrekken zodra deze beschikbaar zijn.

 

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram