Luister live

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Robroek

24 november 2023

De heer G. M. J. (Wim) Robroek (77 jaar) ontving op 23 november uit handen van mevrouw Petra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij Parochie Sint Lambertus en als coördinator van ’t Seniorenbledsje. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vondt plaats tijdens het vrijwilligersdiner van ’t Seniorenbledsje in Hoeve Nieuw Ehrenstein, Nieuw-Erensteinerweg 5, 6468 PD Kerkrade.

Vrijwilliger bij Parochie St. Lambertus
Vanaf 1998 is de heer Robroek wekelijks te vinden in de kerk en de pastorie. Hij neemt hier diverse klussen voor zijn rekening. Ook is hij beheerder van parochiezaal 'Moskou' aan het Kerkplein. Alle werkzaamheden verricht hij met een engelengeduld en een grote mate van zachtmoedigheid en beschikbaarheid.

Coördinator ’t Senior Bledsje
Sinds 2000 is de heer Robroek vrijwilliger bij ‘t Senior Bledsje. Hij neemt deel aan de vergaderingen van de redactie van het blad en verzorgt de aansturing van de verspreiding van het blad. Hij staat de bezorgers bij vragen steeds vriendelijk en geduldig te woord. Geregeld neemt hij zelf ook deel aan de verspreiding. Meneer Robroek heeft door zijn inzet, rustige en prettige manier van samenwerken ervoor gezorgd dat er veel tevreden lezers en bezorgers zijn.

Bestuurslid Bewonersplatform Kerkrade-Oost
De heer Robroek is elke dag in de weer om zaken die in Kerkrade-Oost spelen op te halen en bespreekbaar te maken. Dit doet hij naast de bijeenkomsten en overleggen van het bewonersplatform en het wijkplatform met verschillende partijen. Hij is een waardevolle schakel tussen burgers en gemeente.

Collectant van KWF Kankerbestrijding
De heer Robroek heeft gedurende vijf jaar de functie van collectant van het collecteteam Kerkrade vervuld.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram