Luister live

Krappe overwinning voor Roda JC in Zuid-Limburgse derby

26 november 2023

De Zuid-Limburgse derby tussen Roda JC en MVV zondagmiddag ontbrandde lange tijd niet, met beide zijden die kansen spaarzaam creëerden. In een spannende slotfase zorgde Lennerd Daneels echter voor een climax door de Kerkradenaren de overwinning te bezorgen met een doelpunt, eindstand 1-0.

Ondanks veel balverlies aan Roda-zijde bleef MVV gevaarljk, met kansen voor Koen Kostons en Tunahan Tasci. Na rust waren de beste mogelijkheden voor Roda, maar aarzeling en gebrek aan effectiviteit zorgden voor gemiste kansen.

In de absolute slotfase bracht Lennerd Daneels het stadion tot leven met een hard schot, waarmee hij Roda JC de overwinning schonk. Het thuispubliek vierde feest, terwijl de MVV-fans in het uitvak stoeltjes op het veld gooiden. De derby eindigde met 1-0 in het voordeel van Roda JC.

Het was de 57ste derby in de historie in Kerkrade. Roda JC was favoriet voor de wedstrijd als nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie.

via 045online

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram