Luister live

Kunstenaars krijgen atelier in station Heerlen

8 maart 2024

Binnenkort zullen kunstenaars uit de regio actief zijn in station Heerlen. Op 7 maart heeft Greylight Projects de sleutels van de ruimte in ontvangst genomen. Greylight Projects is een stichting die zich inzet voor kunstenaars die behoefte hebben aan werk- en atelierruimte. Gedurende het komende jaar zullen verschillende kunstenaars in het station aan het werk gaan en exposities organiseren. Dit initiatief maakt deel uit van een reeks maatschappelijke projecten die te vinden zijn op stations in Nederland.

NS heeft met Greylight Projects overeengekomen dat de ruimte open zal zijn tijdens de werkzaamheden. Op deze manier kunnen reizigers binnenlopen om te kijken en een praatje te maken. "Het is prachtig dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de stad Heerlen en dat het station een levendige plek blijft", aldus stationsmanager Joep Strijbosch van NS. "Deze ruimte, direct gelegen aan de stationshal, verdient een mooie invulling en ik ben ervan overtuigd dat we die hebben gevonden met deze samenwerking."

Meer informatie over maatschappelijke initiatieven op stations is beschikbaar op Oponsstation.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram