Luister live

Lente in Kerkrade

1 april 2024

In de Botanische Tuin Kerkrade vormen talrijke kleine bol- en knolgewassen in de maanden maart, april, tot in de eerste meidagen, een kleurrijk tapijt van voorjaarsbloeiers. In Limburgs plantaardige schatkamer, staan niet alleen bekende soorten, zoals krokussen en sneeuwklokjes, maar ook tal van minder bekende soorten Als u door de tuin wandelt dan herkent u de stinsenplanten, dat is een bijzondere groep verwilderende voorjaarsbloemen, aan de gele sticker op het naambordje. Het bijbehorende informatieblad ligt voor u klaar in het theehuis.

De tuin

De Botanische Tuin Kerkrade is één van de 27 officiële botanische tuinen van Nederland. De Tuin is ontworpen door de bekende Tuin- en landschapsarchitect / plantendeskundige John Bergmans. Botanische Tuin Kerkrade stamt uit 1939 en is in opdracht van de Staatsmijnen als recreatieplek voor de mijnwerkers en hun gezinnen ontworpen. De tuin werd in de landschappelijke stijl aangelegd, met open en dichte ruimtes, slingerende wandelpaden, intieme zitplekken en verrassende doorkijkjes. Kortom: een plek de moeite waard om te bezoeken.

Te zien en te beleven

In het theehuis, op het terras en in de winterserre, kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Geregeld zijn er evenementen voor jong en oud, rondleidingen, concerten en markten in de tuin. Zondag 5 mei kunt u de tuin tijdens de Terwinseler Straatmarkt gratis bezoeken. Zaterdag 11 mei is er een concert ‘Zing met ós mit!’ met allround muzikant Jac Mevissen. Op zondag 19 mei (Eerste Pinksterdag) bent u van harte welkom voor de feestelijke opening van het zomerseizoen. In het kader 85 jaar Botanische tuin met de opening om 12 uur.  Op zaterdag 1 juni is er een ‘Muziek in de tuin concert’ van de Black Stars. Zondagmiddag 23 juni speelt het strijkorkest van SMK een concert en op zondag 30 juni kunt u genieten van Kunst in de Tuin georganiseerd door Muziekvereniging St. Callistus.

Houdt de website en Facebook / Instagram pagina’s in de gaten voor alle evenementen van de Botanische Tuin Kerkrade.

www.botatuin.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram