Luister live

Muziektheatergezelschap LEKS compagnie presenteert 'De Grens' in Parkstad Limburg Theaters Heerlen

5 februari 2024

Op 29 februari 2024 brengt het muziektheatergezelschap LEKS compagnie de voorstelling 'De Grens' naar Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Deze muziektheatervoorstelling, gebaseerd op dagboekfragmenten van de gevierde mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental, vertelt het aangrijpende migratieverhaal van haar aankomst in Nederland als 16-jarige vluchteling.

In 'De Grens' deelt Levental haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. Het publiek krijgt Nederland te zien door de ogen van een buitenstaander, met humor en begrip. De voorstelling toont het leven in een niemandsland, waar enkel hoop nog rest.

De voorstelling is het vervolg op de succesvolle solo-voorstelling 'De Weg', waarin Levental vertelde over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. 'De Grens' begint daar waar 'De Weg' eindigt.

Ekaterina Levental, een jonge vrouw die vecht voor haar bestaan, neemt het publiek mee op een reis dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ze vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp.

'De Grens' belooft een waargebeurd en hoopvol verhaal, verteld aan de rand van Nederland, met humor en gevarieerde muziek.

Credits
- Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental
- Regie en vormgeving: Chris Koolmees
- Een productie van LEKS compagnie

De voorstelling heeft een duur van ongeveer 75 minuten en is Nederlandstalig. Voor meer informatie over 'De Grens' en LEKS compagnie, kunt u terecht op de website van LEKS compagnie.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram