Luister live

Nieuwe expositie DE OASE over Zuid Limburg

31 juli 2023

Als je de kaart van de Londense metro 1 op 1 over het landschap van de Euregio Maas-Rijn legt, zie je dat er toekomst in zit. Het Maas-Rijn gebied, waar Parkstad ook onder valt, heeft steden, mooie natuur en is internationaal. Er wonen 3,9 miljoen inwoners met drie nationaliteiten, die drie talen (en nog veel meer dialecten) spreken en er zijn veel scholen en universiteiten. De Euregio heeft bovendien een eigen grensoverschrijdende cultuur.

Een OASE zogezegd, die tegelijkertijd niet zonder slag of stoot een oase is of blijft.

In tijden van nood, zoals de klimaatverandering en de problemen die daarmee te maken hebben, is het zeker voor de grensregio een uitdaging de zaken helemaal om te gooien. Want er moeten radicale keuzes worden gemaakt. Zonder echte verandering kunnen de uitdagingen waar de Euregio voor staat niet duurzaam worden aangepakt.

Bureau Europa heeft de curatoren van architectenbureau Maurer United gevraagd om vanuit hun fascinatie met het inrichten van het Zuid-Limburgs landschap een presentatie te maken van de toekomst van het landschap in het algemeen, inzicht te geven in de kneepjes van het vak en collega’s uit te nodigen om hun werk te presenteren.

De bezoeker krijgt behalve een blik op de interessante, maar soms ook complexe wereld van het landschapsontwerp ook een actieve rol als ontwerper: wat doe jij in geval van nood? Waar bouw jij de huizen, het groen en wat spreek je af met de buren? Kortom: een expositie die voor iedereen die het landschap en Zuid-Limburg een warm hart toedraagt.

De Oase opent op 31 augustus van 17:00 -19.30 uur.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram