Luister live

Nieuwe snelheidsbeperking op N281 bij Heerlen vanwege slecht wegdek

23 augustus 2023

De maximumsnelheid op de N281, een stadsautoweg nabij Heerlen, is met onmiddellijke ingang verlaagd naar 70 kilometer per uur. Dit besluit is genomen vanwege de alarmerende staat van het wegdek, waarbij de bovenste laag van het asfalt loslaat en er gaten zijn geconstateerd. Hoewel de ontdekte gaten onmiddellijk worden hersteld, wordt deze snelheidsverlaging ingevoerd om verdere verslechtering te voorkomen en de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen, aangezien losse asfaltdeeltjes een gevaar vormen. Dit werd verklaard door een vertegenwoordiger.

Hoewel de provincie verantwoordelijk is voor het beheer van de N281, wordt de handhaving van de nieuwe maximumsnelheid uitgevoerd door de politie. De bestaande snelheidscamera's langs de weg, die eerder waren afgestemd op 100 kilometer per uur, zullen worden aangepast aan de nieuwe snelheidslimiet.

Deze maatregel is van toepassing op het deel van de weg tussen knooppunt Ten Esschen bij Hoensbroek en de aansluiting met de A76 bij Simpelveld.

Later dit jaar zal een aannemer beginnen met het herstel en renovatie van de stadsautoweg. Of de renovatie door de alarmerende staat van het wegdek naar voren worden geschoven is nog niet bekend. Over deze plannen en renovatie hebben wij al eerder een item mogen maken.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram