Luister live

Nieuwe winkeltijdenverordening treedt in werking in Kerkrade

6 november 2023

Via: 045online

KERKRADE – Op 7 november zal Kerkrade een nieuwe verordening voor winkeltijden in werking laten treden. Deze verandering heeft betrekking op de openingstijden van winkels op zon- en feestdagen en biedt zowel winkeliers als consumenten nieuwe mogelijkheden.

Hier zijn de belangrijkste punten om te weten:

1. Langere Openingstijden: Winkels krijgen de gelegenheid om op zon- en feestdagen hun deuren eerder te openen en langer geopend te blijven. De nieuwe openingstijden zijn van 9.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds. Dit is een verlenging ten opzichte van de voorgaande tijden, die van 10.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds waren.

2. Meer Feestdagen: Naast zon- en feestdagen, hebben winkels nu ook toestemming om open te zijn op Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag.

3. Winkels bij Roda JC Kerkrade: Het verbod voor winkels op de Rodaboulevard om open te zijn op zon- en feestdagen wanneer Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion speelt, is opgeheven. Dit biedt winkeliers de mogelijkheid om hun klanten te bedienen tijdens deze evenementen.

4. Flexibiliteit voor de Gemeente: In plaats van een algemene sluitingsplicht tijdens wedstrijden van Roda JC Kerkrade, kan de gemeente nu incidenteel afwijkende openingstijden vaststellen. Dit geeft de gemeente de flexibiliteit om beperkingen in de openingstijden op te leggen wanneer dat nodig is.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram