Luister live

Online verlengen rijbewijs nu mogelijk in de gemeente Brunssum

25 januari 2024

Bron: Gemeente Brunssum

Met ingang van 1 januari 2024 is het in de gemeente Brunssum mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. U hoeft dus voor het aanvragen niet meer naar het gemeentehuis te komen.

Online aanvragen is alleen mogelijk als u het rijbewijs wilt verlengen, of de categorieën wilt uitbreiden. Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen voor de aanvraag.

Hoe werkt online aanvragen?

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto vervolgens digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.

U kunt vervolgens uw rijbewijs komen ophalen in het gemeentehuis. Vaak kan dat al twee werkdagen na uw aanvraag.

Let op: maak wel een afspraak voor het ophalen van uw rijbewijs. Een afspraak maakt u door te bellen met (045) 527 85 55 of digitaal in te plannen.

Eerste DAK

Femie Blankers was de eerste inwoner van Brunssum die digitaal verlenging van haar rijbewijs aanvroeg. Op maandag 22 januari kwam zij haar document afhalen in het gemeentehuis en werd zij verrast met een bloemetje van Arjan Suzenaar-Hocks, afdelingshoofd Publieksdiensten. Foto: Emile Verhijden.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram