Luister live

Onrustige afloop Zuid-Limburgse derby vereist politie-inzet

28 november 2023

Via: 045online

KERKRADE – MAASTRICHT – De politie blikt terug op een beheersbare, maar tegen het einde zeer onrustige Zuid-Limburgse derby tussen Roda JC en MVV. Ondanks de altijd aanwezige spanningen tijdens deze wedstrijd, bleven grote incidenten buiten het stadion uit. Binnen het stadion was het echter een ander verhaal.

Rond het einde van de wedstrijd zorgden uitsupporters voor diverse vernielingen binnen en buiten het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Stoelen werden gesloopt en op het veld gegooid, en ook de sanitaire voorzieningen moesten het ontgelden. Het politieonderzoek naar deze strafbare feiten loopt, en er worden meerdere aanhoudingen verwacht.

In totaal zijn tien personen aangehouden, waarvan één voor verboden wapenbezit voorafgaand aan de wedstrijd. Zes personen werden in Kerkrade na de wedstrijd gearresteerd voor belediging, openlijke geweldpleging, of vandalisme. In Maastricht zijn drie personen aangehouden vanwege het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging.

De politie was met verschillende eenheden, waaronder de Mobiele Eenheid, politiepaarden, en motorrijders, rondom het stadion aanwezig. De onrustige situatie aan het einde van de wedstrijd benadrukte de noodzaak van deze inzet. De politie wijst echter op de impact van dergelijke inzetten op de capaciteit, vooral in tijden van personele krapte. Collega’s uit Limburg waren ingezet, en het werk in basisteams en recherche wordt beïnvloed, niet alleen tijdens, maar ook na de wedstrijd.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram