Luister live

ONZK boksen in Heerlen belooft spektakel en vuurwerk

26 januari 2024

Via: 045online

Boksliefhebbers in Parkstad kunnen komend weekend hun hart ophalen. Zaterdag en zondag vinden bij Hoyer Gym Einderstraat 46-B, in Heerlen de halve finales en finales van het Open Zuid Nederlands Kampioenschap  (OZNK) boksen plaats. Vanwege het grote aantal deelnemers uit Nederland, Belgie en Duitsland – er staan ruim 80 partijen op het programma -is op beide dagen het programma gesplitst in een middag- en avond  programma. De avondprogramma starten zowel zaterdag als zondag om 19.00 de middagprogramma starten beide dagen om 14.00. De sportkantine is vanaf 13.00 geopend. Entreetickets kosten 20 euro. Voor jeugd onder de zestien jaar is de entree 10 euro.

Het eerste weekend van De Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Boksen kenden afgelopen weekend een adembenemende start bij de Bredase Ring. Opvallende en ook hoogwaardige gevechten, die het publiek in Hoyers gym  op het puntje van de stoel brengen verwacht  Patrick Driessen ook zaterdag en zondag. De boksgoeroe van Olympia ’75 organiseert het ONZK sinds mensenheugenis. “De hoeveelste keer dit wordt? Glimlachend: “Ik ben eerlijk gezegd de tel een beetje kwijt geraakt. Promotie van de bokssport stond bij de ervaren Heerlense trainer-coach, die alom te boel staat als een van de allerbeste bokstrainers van Nederland, altijd al voorop. Naast amateur en jeugdboksers van Olympia’75  traint en coacht hij ook het Euregioteam en profboksers. Na Gevorg Katchikian en Ricardo Snijders heeft hij met Xavier Kohlen en Somay Bilal actueel opnieuw twee bijzondere ijzers in het vuur. Ook MMA Fighter Jarno Errens traint sinds kort bij Patrick Driessen. Het zegt alles over zijn reputatie maar bovenal zijn kunnen.

Met trainingen en vaak Euregionale wedstrijden tegen sterke  tegenstanders probeert de bevlogen Patrick Driessen ook altijd zijn reguliere boksers altijd opnieuw op een hoger plan te brengen. Veelal met opvallend succes. De succescoach, die dankzij zijn grote netwerk voor zijn profboksers ook vijf wereldtitelgevechten een Europees titelgevecht en diverse Benelux titelgevechten voor elkaar kreeg, traint in de regel overigens met net zoveel inzet  en animo profs als goede amateurs.

Voor Patrick Driessen, die als bokser zelf twee keer het ONZK won, meer zat er niet in met een tegenstander als  Arnold Vanderlyde in zijn gewichtsklasse, is de juiste instelling daarbij altijd een onwrikbare eis.  Patrick Driessen, die in Heerlen Noord inmiddels al ruim dertig jaar door het vuur gaat  voor zijn jongens geeft veel, maar eist ook veel. Met smoesjes en poespas moet je bij hem niet aankomen. Om succes te boeken moet je gewoon keihard trainen. En je niet laten afleiden door allerlei bijzaken, zoals sociale media. Daarmee kom je niet verder.”

Sport is hard. Er zijn maar heel weinig die helemaal aan de top komen en zo veel geld verdienen dat ze daarna finacieel onafhankelijk zijn. Ik leg de jongens uit dat ook als je prof wilt worden je werk moet hebben en een plan B. Want als je alles aan de kant zet en het lukt niet, val je anders op een bepaald moment in een gat.”

Over Zekaria El-Haj, die zaterdagvond de halve finale van het ONZK bokst, maakt Patrick Driessen zich vooralsnog geen zorgen. De in Landgraaf opgegroeide en in  Heerlen woonachtige onderhoudsmonteur heeft sinds vorig  jaar zijn zinnen gezet op een profloopbaan. Zekaria El-Haj, die eerder in 2018, 2019 en 2022 de nationale titel in het middengewicht in de klasse 75 kg veroverde, trainde doelgericht vier kg af om zich te meten in de koningsklasse van het NK. Eens soort ultieme test met het oog op een profloopbaan.

Maar de nipte nederlaag in de halve finale NK partij tegen de ervaren TeamNL bokser Tony Jas zorgde voor een forse domper. “Zekarie  werkte Jas tegen het canvas, maar jury beoordeelde het als ‘slip’  De uiteindelijke 2-3 jury score weerspiegelde ook hoe close het was. “Natuurlijk is Zekaria nu even heel teleurgesteld, maar ik denk dat als Zekaria  doorgaat op de weg van de laatste maanden hij sterker dan ooit terugkomt”, stelde Patrick Driessen pal na de wedstrijd. Die overtuiging heeft hij nog steeds. “Zekaria is echt goed bezig de laatste maanden.”

In de finale ring van ONZK bij Hoyer gym stappen ook Valero Driessen van Olympia ’75 en Fin Paijmans van BSV Limburgia Brunssum, die tijdens het NK respectievelijk Nederlands scholieren kampioen en jeugdkampioen worden. B-klasser Valero Driessen, de dertienajrige zoon van Patrick Driessen onderlijnde in de NK finale van de Heren Scholieren 54 kg zijn kwaliteiten en groeiproces.  Ahmad Al Rachidat Abazid had in de finale geen schijn van kans. Het betekende de tweede opeenvolgende nationale titel voor Valero Driessen na zijn Nederlands kampioen bij de cadetten in 2022.

Finn Paijmans die sinds vorig jaar ook voor het door Patrick Driessen aangestuurde Euregio team uitkomt, veroverde in Jeugd C tot 63,5 kg voor het tweede opeenvolgende jaar de nationale jeugdtitel.

Een absolute blikvanger wordt in Heerlen ook de finalepartij op zondag, van Kian Terwint in de jeugd A-klasse tot 54 kg (Bantamgewicht). Kian Terwint (17) is in de ogen van Patrick Driessen actueel het grootste bokstalent van Nederland. Hij won negentien van zijn tot dusver 20 partijen. Tijdens het NK in Rotterdam kroonde hij zich voor de tweede opeenvolgende keer tot nationaal junioren kampioen.

Foto’s: Danny Timmers.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram