Luister live

Oplettende BOA schakelt hulp van politie in: 26 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning Heerlerheide

4 januari 2024

Via: 045online

HEERLEN – Op zaterdag 30 december 2023 is 26 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Heerlerheide. Het gaat grotendeels om shells en een kleine hoeveelheid cobra’s. Een BOA van de gemeente Heerlen zag het vuurwerk toen een deel daarvan werd afgestoken in een achtertuin en riep de hulp in van de politie Heerlen. De politie ging vervolgens op de woning af en trof de voorraad aan.

Last onder dwangsom: 20.000 euro

De gemeente heeft een last onder dwangsom van 20.000 euro opgelegd aan de bewoner. De last onder dwangsom is een van de zwaarste bestuurlijke maatregelen die een gemeente kan opleggen. Het opslaan van professioneel vuurwerk in een woonwijk brengt namelijk hoge veiligheidsrisico’s met zich mee.

Groot gevaar voor woonwijk
Professioneel vuurwerk is verboden voor consumenten omdat het zwaarder en riskanter is dan ‘gewoon’ vuurwerk. Statische lading kan al voldoende zijn om een voorraad professioneel vuurwerk te laten ontploffen. Niet voor niets worden er speciale eisen gesteld aan de opslag van dit soort vuurwerk.

In de woning werd ook voor consumenten verboden Visco-aansteeklonten gevonden, speciale lonten bedoeld voor professioneel vuurwerk. Ook werd er nog 34 kilo consumentenvuurwerk aangetroffen en daarmee ook de toegestane hoeveelheid vuurwerk overschreden dat mensen thuis mogen bewaren. De politie heeft alles in beslag genomen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram