Luister live

Opnieuw NK zilver voor vlinderslagspecialist Niels de Boer uit Landgraaf

20 december 2023

Via: 045online

LANDGRAAF – Nationale titel en EK deelname zijn de grote sportieve doelen van Niels de Boer.Zwemmer Niels de Boer uit Landgraaf heeft tijdens het NK kortebaan in Den Haag zilver veroverd op de 200 meter vlinderslag. In de finale was Thomas Jansen van TeamNL te sterk voor de Landgraafse vlinderslagspecialist. Janssen zegevierde in 1.55.86. Niels de Boer klokte een eveneens knappe tijd van 158.15.

 

Nationale titel en EK deelname zijn de groye sportieve doelen van Niels de Boer. Foto: Linkedin.

 

Tijdens een internationale wedstrijd in Aken, oktober vorig jaar, beleefde Niels de Boer zijn  doorbraak. De 22-jarige Landgravenaar  won er zilver en dook met een tijd van 1.59.26 ruim onder de twee minuten op de korte baan. Zijn duik onder de magische twee minutengrens bevleugelde de vlinderslagspecialist om er nog meer uit de puren.

Niels de Boer, student aan de Fontys Hogeschool sportkunde, die na zijn overstap van Eurode Kerkrade naar Hellas Glana in Sittard grote progressie boekte, richtte zijn focus op de Nederlandse titel en EK, dat zijn z’n grote sportieve doelen.

Naar ondanks zijn grote progressie moest Niels de Boer – zoals eerder tijdens de NK finale korte baan in 2022 – tijdens het NK in Den Haag opnieuw zijn meerdere erkennen in titelconcurrent Tomas Janssen. Ook de nationale topper bleek in vergelijking met 2022 sterk verbeterd.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram