Luister live

Opruimactie kindercollege Bij Catharinaschool Welten

29 juni 2023

Kinderburgemeester Imke Lendi van de gemeente Heerlen heeft donderdag 29 juni een opruimactie bij de Catharinaschool in Welten uitgevoerd. Ze kreeg daarbij hulp van Schoon Genoeg-mascotte leeuw Pancras en wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud.

De vijf kinderen van het kindercollege hebben allemaal een maatschappelijke activiteit benoemd, waarmee zij een steentje willen bijdragen. Imke Lendi heeft aangegeven dat ze een opruimactie van zwerfvuil wilde. Samen met de gemeente is ze op zoek gegaan naar een geschikte locatie en uitgekomen bij de Catharinaschool. Met de kinderen van de school is Imke aan de slag gegaan in het centrum van Welten.

 

Wethouder Marco Peters: “Het is fantastisch dat Imke het initiatief genomen heeft om dit te doen! In onze stad komen we nog veel te vaak zwerfvuil tegen, terwijl het weggooien hiervan in een prullenbak maar een kleine moeite is. Daarnaast draagt een schone leefomgeving bij aan een fijne buurt. Door samen aan de slag te gaan geven we die boodschap aan de kinderen”.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram