Luister live

Overweldigend succes voor ‘Vastelaovend in Limburg 2024’ kunstposter

26 januari 2024

Via: 045online

LIMBURG – In minder dan drie dagen na de onthulling zijn vrijwel alle 75.000 exemplaren van de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg 2024’ volledig uitverkocht. Het kunstwerk, dit jaar gecreëerd door de Tegelse kunstenares Ramona Nieuwenhuisen, werd afgelopen maandag gepresenteerd in het Gouvernement in Maastricht en was vanaf dinsdagochtend gratis verkrijgbaar als poster bij 52 afgiftepunten van De Limburger in de hele provincie.

Foto: limburg.nl

Zowel De Limburger, Sjeng Kraft Kompenei als de Provincie Limburg zijn overdonderd door de buitengewone hoeveelheid enthousiaste reacties. In de 18-jarige geschiedenis van de Limburgse Vastelaovend poster is dit succes ongekend. Het succes werd al snel duidelijk enkele uren na de onthulling op maandagmiddag, toen De Limburger, Sjeng Kraft Kompenei en Provincie Limburg overspoeld werden met duizenden positieve reacties op hun gezamenlijke social media kanalen.

Het enthousiasme vertaalde zich de volgende dag naar de afhaalpunten in Limburg, waar de kunstposters razendsnel de deur uitvlogen. Alle 75.000 gedrukte exemplaren hebben inmiddels een plekje gevonden in Limburg. Mogelijk zijn er hier en daar nog enkele exemplaren verkrijgbaar, maar de voorraad is beperkt. Het oorspronkelijke doel van de poster, namelijk zoveel mogelijk mensen betrekken bij carnaval en het stimuleren van het ‘Vastelaovendsgevoel’, is meer dan bereikt nu op 75.000 locaties in de provincie de poster achter ramen en aan muren prijkt.

Voor wie het originele kunstwerk van Ramona Nieuwenhuisen wil bewonderen, is er de mogelijkheid tot en met 8 februari in het Provinciehuis in Maastricht. Na carnaval zal het werk van Nieuwenhuisen worden tentoongesteld in het Limburgs Museum in Venlo als onderdeel van de expositie ‘Feest!’.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram