Luister live

Parkstad bewoners tonen toename in online privacybescherming

11 maart 2024

 

Uit recent onderzoek blijkt dat in 2023 maar liefst 89% van de Nederlandse bevolking van 12 jaar en ouder maatregelen nam om hun online privacy te beschermen, een significante stijging ten opzichte van 2021. Vooral in Parkstad is deze trend zichtbaar, waar steeds meer mensen actief zijn in het beperken van toegang tot profielgegevens en berichten op sociale media.

Opmerkelijk is echter dat oudere leeftijdsgroepen, met name 75-plussers, minder vaak hun persoonlijke gegevens online beschermen. Daarnaast groeit onder internetgebruikers de bezorgdheid over het bijhouden van hun online activiteiten door anderen, maar dit vertaalt zich niet altijd naar concrete aanpassingen van instellingen.

Deze bevindingen benadrukken het belang van bewustwording en educatie over online privacy, niet alleen in Nederland, maar specifiek ook binnen de Parkstad gemeenschap. Het is essentieel dat mensen zich bewust worden van de risico's en actief stappen ondernemen om hun persoonlijke gegevens te beschermen in de digitale wereld.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram