Luister live

Politie en gemeente starten digitaal wijkspreekuur in Heerlen

11 januari 2024

Op 22 januari 2024, om 19.00 uur, gaat het eerste digitale wijkspreekuur van politie en gemeente van start. Aansluitend, om 20:00 is er een digitaal wijkspreekuur in het Arabisch, voor de Arabischtalige gemeenschap in Heerlen. Het spreekuur is een online bijeenkomst voor iedereen die zorgen of vragen heeft over veiligheid en leefbaarheid in Heerlen. Telkens staat een ander onderwerp centraal, bijvoorbeeld diefstal, inbraak, vernieling, huiselijk geweld of overlast in de wijk.

 

Als bezoeker van het online spreekuur blijft u anoniem en onzichtbaar en kunt u via een chat vragen stellen of nieuwe onderwerpen aandragen. Een wijkagent leidt het spreekuur en afhankelijk van het onderwerp en thema, schuift ook een boa of buurtregisseur van de gemeente Heerlen aan. U krijgt tips en informatie, bijvoorbeeld over preventie of wat u met bepaalde signalen kunt doen.

 

Het spreekuur is niet 1-op-1. Realiseer u dat er anderen meeluisteren. De wijkagent kan uw kwestie wel doorsturen naar een collega die op een ander moment contact met u opneemt. Neem voor dringende zaken altijd rechtstreeks contact op met de politie of gemeente.

 

Om de 2 weken wordt er een online spreekuur gehouden. Elke 2 maanden is het spreekuur in het Arabisch, voor de Arabischtalige gemeenschap in Heerlen. Dit spreekuur wordt georganiseerd door Farid Massoud, het aanspreekpunt variëteit van de politie Heerlen.

 

Dienstverlening

Het digitale spreekuur is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de politie; het komt niet in de plaats van de mogelijkheid in persoon met de politie te spreken. Voor de politie is het digitaal wijkspreekuur een extra mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met inwoners in Heerlen.

 

Ali Sabri, teamchef van het basisteam Heerlen: “Dit sluit aan op de samenwerking die we al hebben met de gemeente. We investeren samen in de veiligheid en leefbaarheid van onze stad. Met het online spreekuur komen we ook nog op een andere manier in contact met onze inwoners en weten we beter wat er speelt. Ook hebben we een grote Arabischtalige gemeenschap in onze gemeente. Daarom kiezen we er ook voor om – aanvullend op het reguliere digitale wijkspreekuur – om de twee maanden een spreekuur in het Arabisch te organisatie. Om ook met deze groep (beter) in verbinding te komen.”

 

De gemeente werkt samen met de politie en heeft de apparatuur voor de digitale spreekuren betaald. Burgemeester Roel Wever: “Inwoners moeten hun vragen over een veilige leefomgeving gemakkelijk kunnen bespreken met de politie en met ons, ook digitaal. En voor ons is het belangrijk om te horen wat er leeft en speelt in een wijk.”

Meer info/contact met politie en gemeente

Het spreekuur is online te vinden via: https://www.youtube.com/@politieheerlen. U kunt het spreekuur ook terugkijken.

 

Via de social media accounts van de politie in Heerlen kunt u van te voren checken waar het spreekuur over gaat. Ga hiervoor naar:https://www.facebook.com/politie.heerlen/ of https://www.instagram.com/politieheerlen/

 

Wilt u onder vier ogen spreken met de politie of de gemeente? Bel dan 0900-8844. (Bel bij spoed altijd 112). Via de pagina https://www.politie.nl/mijn-buurt?geoquery=Heerlen vindt u een overzicht van alle contactmogelijkheden van de politie in Heerlen.

 

Voor contact met de gemeente: bel naar 045-5605040 of kijk op www.heerlen.nl/contact.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram