Luister live

Roda JC hoopt tegen FC Eindhoven de ‘voetbaldraad’ weer op te pakken

22 januari 2024

Via: 045online

Na een teleurstellende 0-0 competitie herstart tegen laagvlieger FC Den Bosch, afgelopen vrijdag, is Roda JC erop gebrand om de voetbaldraad weer op te pakken in de twee thuisduels tegen FC Eindhoven maandag 22 januari en Jong FC Utrecht vrijdagavond aanstaande.

Het duel tegen FC Eindhoven is een inhaalduel. De oorspronkelijke wedstrijd werd op 12 januari afgelast omdat het veld in het Parkstad Limburg Stadion vanwege de vorst niet bespeelbaar was. Aanvang tegen Eindhoven en Jong Utrecht is 20.00 uur.

De missie voor Roda JC is helder: zes punten en daarmee een versteviging van de actuele tweede plaats in de Keukendivisie competitie. Het lijkt ook mogelijk. Temeer omdat scoren gelet op de weersvoorspellingen niet langer gedwarsboomd wordt, door een haast onbespeelbaar ijsbaanveld, zoals in Den Bosch. Dat is in het voordeel van Roda het dit seizoen moet hebben van verzorgd positiespel.

Trainer Bas Sibum wil daar ook niet van afwijken, mede omdat de Kerkradenaren geen mannetjesputter target spits in de selectie hebben, die het spelen van lange ballen tot een zinvolle en kansrijke optie maakt. Naar zo’n spits bij voorkeur ook nog behept met scorend vermogen is de technische staf van Roda JC onverminderd intensief op zoek.

Vooralsnog is het echter roeien met de riemen die er zijn. Gelet op de kwaliteiten moet dat ruim voldoende zijn om zeker laagvlieger Jong FC Utrecht onder de duim te houden. Al blijft het tegen iedere tegenstander in de Keukendivisie ook uitkijken geblazen. Temeer omdat de grote vorm van de eerste periode bij Roda JC is weggedeemsterd en ook het scoren minder wil vlotten als aanvankelijk. Het duel tegen midden motor FC Eindhoven wordt dan ook een lakmoesproef. In het uitduel tegen Eindhoven moest Roda JC op 6 november genoegen nemen met een 1-1 puntendeling. Hoewel het illustratief is voor de toegenomen kracht van de geel-zwarten dat ook povere wedstijden zelden of nooit nog in een nederlaag uitmonden en je ook niet mag verwachten dat Roda JC al haar duels wint, kunnen de geelzwarten zich puntenverlies in de komende twee thuisduels eigenlijk niet permitteren. De tweede plaats, die eind dit seizoen recht geeft op rechtstreekse promotie naar de eredivisie deelt Roda JC immers actueel met runner-up FC Den Haag. Met de fanatieke steun van de twaalfde man hopen de Kerkradenaren de tweede plaats deze week te verstevigen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram