Luister live

Roda JC sorteert voor op komend seizoen

28 maart 2024

Via: 045online

KERKRADE – Roda JC heeft de optie in het contract van Boyd Reith gelicht. De multifunctionele verdediger voetbalt daardoor ook komend seizoen voor Roda. De Belg kwam aan het begin van dit seizoen transfervrij over van KRC Genk. Inmiddels heeft Beertens dit seizoen al zestien wedstrijden voor de geel-zwarten gespeeld.

Ook de optie in het contract van Boyd Reith is gelicht. Deze optie is echter alleen geldig bij promotie. Mocht Roda JC onverhoopt niet promoveren, dan wil de club toch nog met Reith om de tafel. Roda JC heeft de contracten van Niek Vossebelt en Loek Hamers formeel opgezegd. Bij Lennerd Daneels en Fabio Sposito werd een eenzijdige optie niet gelicht door de Kerkraadse club. Dit wil echter niet zeggen dat deze vier spelers volgend seizoen per definitie niet terugkeren in het Parkstad Limburg Stadion. Met alle spelers gaat de club aan het einde van dit seizoen nog om de tafel. Dat geldt ook voor vleugelverdediger Teun Bijlveld wiens contract eind dit seizoen afloopt.

"Als club willen we vroeg duidelijkheid verschaffen over het perspectief dat spelers bij ons hebben. We hebben aan iedereen de situatie persoonlijk kenbaar gemaakt alvorens zij een officiële brief van ons ontvangen,"

zegt Roda manager technische zaken Rob Servais.

Volgens de richtlijnen van de CAO voor contractspelers Betaald Voetbal is Roda JC verplicht om spelers met een aflopend contract voor 1 april te laten weten of het huidige, aflopende contract formeel wordt opgezegd of dat een eventuele optie wordt gelicht.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram