Luister live

Roda JC verliest twee dure punten tegen De Graafschap in strijd om Eredivisie-promotie

20 april 2024

KERKRADE – In een spannende wedstrijd tegen De Graafschap heeft Roda JC twee kostbare punten laten liggen in hun strijd om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Ondanks een sterke start van de Kerkradenaren, eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Roda JC, met directe kansen voor Vaclav Sejk en Enrique Pena-Zauner. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Pena-Zauner. Maar De Graafschap liet zich niet makkelijk opzijzetten en creëerde ook kansen, waaronder een vrije kopkans voor Basar Önal.

Na een sterke eerste helft van Roda JC, waarin ze de controle terugkregen, begon de tweede helft zwak. De Graafschap kreeg kansen en Roda moest verdedigen. Uiteindelijk resulteerde dit in een gelijkmaker voor De Graafschap, gescoord door Willemsen.

Ondanks een kans voor invaller Saydou Bangura in blessuretijd, kon Roda JC de gelijke stand niet meer veranderen. Bovendien werd de pijn van het puntenverlies verergerd door een knieblessure voor verdediger Nils Röseler.

Roda JC blijft weliswaar op de tweede plaats in het klassement, maar concurrent FC Groningen zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn door dit puntenverlies. De vraag blijft of de noorderlingen hun zenuwen onder controle kunnen houden in de jacht op Roda JC.