Luister live

Ruim 800 Limburgse vrouwen komen vanavond samen in de bioscoop

9 april 2024

Op dinsdag 9 april 2024 staat de jaarlijkse filmavond van ZijActief weer op de agenda. Ruim 800 Limburgse vrouwen (leden en niet-leden) komen samen in vijf bioscopen verdeeld over de provincie, waaronder de Vue in Kerkrade, om daar de film ‘De terugreis’ te bekijken. Deze film stelt op humoristische wijze zeer actuele onderwerpen als dementie en de relatie tussen man en vrouw aan de kaak.

Elk jaar komen er honderden Limburgse vrouwen samen tijdens de filmavond van ZijActief Limburg. “De grote hoeveelheid aanmeldingen elk jaar, bevestigd dat Limburgse vrouwen behoefte hebben aan sociale contacten en een gezellige avond”, legt Marly Coenen, provinciaal bestuurslid van ZijActief Limburg, uit. “Maar onze filmavond is véél meer dan een avondje uit. Het is een netwerkmogelijkheid voor dames, een manier om gelijkgestemden te ontmoeten. En dat gaat verder dan onze vereniging alleen. Daarom zijn ook niet-leden welkom. Zo leidt de filmavond ertoe dat vrouwen nieuwe mensen ontmoeten en elkaar beter weten te vinden. En dat draagt weer bij aan een goed gevoel en de zelfredzaamheid van deze dames.”

De terugreis
In 2024 is er gekozen voor de film ‘De terugreis’, waarin onderwerpen als dementie en de relatie tussen man en vrouw op humoristische wijze aan bod komen. De nukkige Jaap heeft niet veel zin meer om dingen te ondernemen, terwijl de wat verwarde Maartje nog vol levenslust zit. Ze reizen samen door Europa om een oude vriend op te zoeken. Onderweg komt Jaap tot het besef dat zijn vrouw dementerend is en leren ze elkaar opnieuw liefhebben. “We hebben bewust gekozen voor een film waarin maatschappelijke thema’s op een luchtige manier worden gebracht. Zo blijft het een leuke avond uit, maar steken de dames ook wat op. Zo komen onze drie O’s (ontmoeten, ontplooien en ontspannen), samen in één activiteit.”

Over ZijActief Limburg
Met ruim 4000 leden in 57 lokale afdelingen is ZijActief Limburg het grootste vrouwennetwerk van Limburg. ZijActief is er voor vrouwen die ondernemend zijn, van aanpakken weten en midden in het leven staan. Bij ZijActief Limburg staan samenwerken, ontmoeten, talent ontwikkelen en het delen van ervaringen centraal. ZijActief geeft hier vorm aan door op zowel lokaal als provinciaal niveau gevarieerde, eigentijdse activiteiten en projecten en themabijeenkomsten te organiseren.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram