Luister live

Samford University A Cappella Choir wint zevende editie CantaRode Internationaal Koorfestival

22 mei 2023

Foto: Peter Trompetter

Het Samford University A Cappella Choir heeft de zevende editie van het CantaRode Internationaal Koorfestival gewonnen. Zij wonnen tevens de publieksprijs en hun dirigent Philip Copeland won de prijs voor beste dirigent. De tweede prijs was voor het Stockholms Musikgymnasium Youth Choir 2023. Het University of Houston Concert Chorale werd derde. De organisatie van het festival kijkt terug op een zeer geslaagd festival. In 2024 viert CantaRode haar 10-jarig bestaan. In 2025 is het volgende CantaRode Internationaal koorfestival.

Samford University A Cappella Choir
Het koor werd opgericht in 1939 en is hét koorensemble van deze universiteit. Het koor gaat om de twee jaar op reis en neemt regelmatig deel aan internationale wedstrijden. Philip L. Copeland, dirigent, is professor of Music en werkt dertien jaar als directeur van kooractiviteiten bij de Samford University. De koren die hij leidt, hebben zich onderscheiden op het nationale en internationale podium.

Jury
De jury bestond uit Luc Anthonis, voorzitter (België), Brady Allred (USA), Maria Guinand (Venezuela),

Ambrož Čopi (Slovenië) en Reijo Kekkonen (Finland).

Geslaagd festival

De organisatie van het festival kijkt terug op een zeer geslaagd festival. “Vanaf het openingsconcert, dat startte met het optreden van de jonge zangers die hadden deelgenomen aan de jeugdclinic van Maria Guinand, was er sprake van een enorme positieve energie en grote betrokkenheid. In de competitieronden streden de koren niet tegen elkaar maar mét elkaar”, aldus artistiek directeur Dion Ritten in zijn slotwoord.

Hij quotte dirigent Philip Copeland: “In four days we have built a choral community.”

“Hier doen wij het voor; de competitie is belangrijk. Nog veel belangrijker is het smeden van vriendschapsbanden, leren van elkaar en samen zingen”, aldus Peter Thomas, voorzitter van CantaRode.

In 2024 viert CantaRode haar 10-jarig bestaan. In 2025 is het volgende CantaRode Internationaal koorfestival.

Alle informatie over het festival is te vinden op www.cantarode.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram