Luister live

Sinterklaas komt naar Parkstad! Op deze plekken kun je hem ontmoeten

2 november 2023

 

 

Sinterklaas komt naar Parkstad! Wij hebben even alle plekken op een rijtje gezet zodat geen enkel kind hem hoeft te missen.

Landgraaf
Sinterklaas staat te popelen om Landgraaf te bezoeken! Op 18 november komt hij, samen met zijn Pieten en Ozosnel, naar Op de Kamp. Na de ontvangst door de Burgemeester is er een Meet & Greet in het winkelcentrum.  Op 19 november is er een Sinterklaasfeest optocht op het Emile Erensplein in Landgraaf. De optocht en feest neemt plaats van 14:00 tot 15:00 uur.

Heerlen
De jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Heerlen vindt dit jaar plaats op zondag 19 november in de binnenstad van Heerlen. Vanaf 13.30 uur is er speciaal voor kinderen een muzikaal omlijst voorprogramma op het Pancratiusplein. Tegelijkertijd vertrekt de Sint met zijn pieten vanuit de Geleenstraat om enkele straten van Heerlen aan te doen op de Blauw Sjuut. Om 14 uur wordt Sinterklaas feestelijk onthaald op het Pancratiusplein.

De intocht vertrekt om 13.30 uur in de Geleenstraat (zijde Valkenburgerweg), waar de Sint op de Sjuut samen met zijn pieten kleine en grote kinderen langs de route zal begroeten en verwennen met zoetigheid. Een speciale pietenkapel brengt Sinterklaasliedjes ten gehore. Vanuit de Geleenstraat worden in deze volgorde de volgende straten aangedaan: Honigmannstraat, Stationstraat, Saroleastraat, Geleenstraat en als laatste het Pancratiusplein.

Vanaf 13.30 uur is er een muzikaal voorprogramma op het Pancratiusplein, gepresenteerd door Anne Feijten. Om 14 uur zal de Sint feestelijk worden onthaald en persoonlijk worden verwelkomd door zowel de burgemeester als het kindercollege. Tot 16 uur delen de pieten lekkers uit (ook glutenvrij) en bestaat de mogelijkheid om de Sint te ontmoeten.

Brunssum
Op 22 november vind in Brunssum in het Brikke Oave het jaarlijkse sinterklaas evenement ''Sint voor ieder kind'' plaats. Het evenement duurt van 15:00 tot 17:00 uur.

''Ook dit jaar vindt ''Sint voor ieder kind'' weer plaats. Voor het 10e jaar op rij gaat Stichting Nienoo in samenwerking met Sinterklaas Parkstad weer heel veel gelovige kinderen laten stralen. Het gaat een onvergetelijke middag worden, papa’s en mama’s mogen mee en zullen zich ook niet vervelen. Ook bezoeken Sinterklaas en zijn beste pieten ons feest en natuurlijk hebben ze hele mooie cadeaus bij zich.'' Inschrijven De inschrijving sluit op zaterdag 4 november!

Kerkrade
Zaterdag 25 november trekt de Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht door het centrum! Vanaf 13.30 uur is de feestelijke stoet langs de route Kapellaan-Markt-Hoofdstraat te bewonderen. Er is geen optreden op de Markt; overal langs de route is hetzelfde te zien.

Je kunt Sinterklaas persoonlijk ontmoeten tijdens de Meet & Greet in de HuB. Deze is op zondag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens het wachten op de Sint kunnen de kinderen in de jeugdbibliotheek spelletjes doen met diverse Pieten of aanschuiven bij Voorlees Piet. Muziek Piet speelt de mooiste meezingers. De Meet & Greet is gratis toegankelijk. Deze zondag is er tevens koopzondag in het Centrum. In de winkelstraten kun je zomaar Pieten met gekke fratsen tegenkomen! Parkeren op (koop)zondagen is gratis.

Op zondag 26 november bezoekt Sinterklaas tevens Eygelshoven in het Socioproject!

Simpelveld
De sinterklaas intocht in Gemeente Simpelveld staat vooralsnog gepland op 25 november. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar hulp is nog welkom. Via hun facebook pagina laten ze het volgende weten:

''Hallo allemaal, het is pas september, maar achter de schermen zijn wij alweer hard bezig met de voorbereidingen! Hier een berichtje vanuit Spanje voor jullie: Psssst.....zien jullie mij hier in mijn uppie staan? Ik ben natuurlijk best een leuke man, maar als ik zaterdag 25 november naar jullie prachtige dorp kom (we hopen als vanouds met de trein), dan vinden de kinderen de Pieten vaak het leukst! Alleen....ik mis nog Pieten! Zijn er nog mensen die mij willen helpen? Ik zoek Pieten vanaf 16 jaar. Pieten die niet zo bekend zijn met de kinderen uit het dorp. En, niet onbelangrijk, een goede Piet is niet verlegen en vindt kinderen ontzettend leuk! Ik hoop op wat hulppieten!

Lijkt het je leuk om een dagje door te brengen met de Goedheiligman en alle lieve kinderen uit Simpelveld? Meld je aan via een privébericht! Onze dank is groot!''

Voerendaal
De Goedheiligman heeft Voerendaal laten weten ook dit jaar weer het gezellige dorp te bezoeken en wel op zaterdag 2 december.

Omstreeks 11:00 uur zal Sinterklaas met zijn pieten arriveren op station Voerendaal waar hij iedereen zal begroeten en in een gezamenlijke stoet richting het centrum van Voerendaal gaan om het startsein te geven voor ‘ Pietenpret’.
Tijdens de pietenpret zijn er (tot uiterlijk 14:00 uur) een vijftal spelletjes in het centrum van Voerendaal, waarmee je samen met de aanwezige pietjes al jouw Pietentaken gaat beheersen. Alles gelukt, dan krijg je naast het behaalde diploma ook nog een lekkere snoepzak mee naar huis.

Om te weten hoeveel deelnemers er bij Pietenpret zijn, vragen we je gratis in te schrijven via www.voerendaalpromotie.nl

Voor zaterdag 2 december, zijn is Voerendaal nog op zoek naar een aantal personen die ons kunnen helpen als pietje tijdens de intocht en aansluitend pietenpret in Voerendaal. Lijkt het je leuk om hier aan mee te werken of weet je iemand die hier zin en tijd voor heeft, stuur dan een berichtje of een mail naar [email protected]

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram