Luister live

Stadsdichter Heerlen finalist NK Poetry Slam

18 september 2023

Foto: Heerlen Mijnstad, Luc Lodder

Sven Vek, de huidige stadsdichter van Heerlen, heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door zich te kwalificeren voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2023, na een sterke optreden in de halve finale. Hij volgt hiermee het voorbeeld van Merlijn Huntjens als de tweede stadsdichter van Heerlen die deelneemt aan het prestigieuze kampioenschap.

Poetry Slam, een vorm van poëzievoordracht die oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten, omvat doorgaans verschillende rondes en een afsluitende battle. Sven Vek heeft tijdens zijn ambtstermijn als stadsdichter van Heerlen meerdere gedichten geschreven die gewijd zijn aan de stad en haar bewoners.

Na zijn overwinning in de Borderlines Euregion Poetry Slam in Heerlen vorig jaar en zijn recente succes in de halve finale van het NK Poetry Slam, heeft Sven zich geplaatst voor de grote finale van het evenement. Naar verluidt maakte hij tijdens zijn optreden in Utrecht afgelopen woensdag een opmerkelijke indruk op de jury met zijn scherpe en gedurfde voordracht, die een verrassende en ontsporende opbouw had.

In totaal zullen acht getalenteerde poetry slammers op zaterdag 23 september deelnemen aan de finale, die zal plaatsvinden in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens deze verbale strijd zullen de dichters niet alleen de driekoppige vakjury proberen te overtuigen, maar ook het publiek. Degene wiens voordracht het luide enthousiasme van het publiek weet te vergaren in de laatste ronde, zal worden gekroond tot Nederlands Kampioen Poetry Slam.

Sven Vek is naast zijn werk als dichter ook tekstschrijver en zanger voor de band Mt. Atlas. Zijn deelname aan de finale van het NK Poetry Slam belooft een spannende vertoning te worden, waarbij hij zijn poëtische talenten ten volle zal benutten om te strijden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Poetry Slam.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram