Luister live

Tim Blättler en Danny Latten zijn onverminderd echte ‘Goudhaantjes’

13 maart 2024

Via 045online

Kerkrade-Een voetbalteam zonder een échte goalgetter is als een pyromaan zonder lucifers. Eersteklasser VV Chevremont en vierdeklasser Sporting HAC (Haanrade Ackens Combinatie) prijzen zich dan ook gelukkig dat ze met Tim Blättler en Danny Latten voetballers met een genetisch bepaald neusje voor de goal in het team hebben.

Tim Blättler foto X

Zoals ook al in thuisduel begin dit seizoen besliste Tim Blättler met drie treffers de altijd beladen Parkstadderby tegen BSV Limburg/Kamerland en oud-Chevremont trainer Van Dijk in het voordeel van Sjevemet. Zondag deed de aanvaller dit met een loepzuivere hattrick opnieuw: 2-3. Het was welhaast getelefoneerd. Een tot in de haarspitsen gemotiveerde aanvaller die zijn gram haalt op zijn voormalige trainer, waarmee hij in het verleden stevig botste. Oud Roda JC profvoetballer Tim Blättler botste in het verleden immers stevig met oud-proftrainer Jan van Dijk.

De inwoner van Chevremont kondigde aan dat hij niet meer voor VV Chevremont zou spelen zolang Jan van Dijk daar trainer-coach was en verkaste daarna destijds met een aantal vrienden en teamgenoten naar derdeklasser KVC Oranje. Maar ook in het voetbal heelt de tijd vele wonden. “Rancune was zondag geen drijfveer”, zegt Tim Blättler. “De verhoudingen zijn genormaliseerd en gewoon goed tegenwoordig.

Goed en een garantiebewijs voor doelpunten is ook onverminderd Tim Blättler, die dit seizoen is opgeleefd onder trainer-coach Rene Trost. Blättler een volle neef van oud-Roda JC middenvelder Pierre Blättler had een groot aandeel in de kickstart van het stevig verjongde Chevremont (vier opeenvolgende overwinningen) dit seizoen. Nadat Chevremont door blessures en absenties in een neerwaartse spiraal belandde: lees zes wedstijden op rij verloor – doorbrak Tim Blättler met een hattrick in het thuisduel tegen de Ster kort voor de winterstop de sportief negatieve spiraal bij Chevremont: 4-2 winst.

Ook de herstart na de winterstop van Chevremont verliep allesbehalve crescendo: het bleef even kwakkelen voor Chevremont. “We hadden veel geblesseerden en absenties en moesten daardoor noodgedwongen in een minder aanvallend systeem voetballen” zet Blättler uiteen. “Zo heb ik zelf om die reden op 10 gespeeld. En dan kom je doorgaans toch minder vaak in scoringpositie als in de spits. Zondag konden we met Calvin Römer en mijn persoon eindelijk weer met twee spitsen spelen. En dat pakte dus prima uit”, glundert de man van de wedstrijd in Brunssum.

In Brunssum pakte promovendus Sporting HAC door een duidelijke 1-4 uitoverwinning op BSV Brunssum op  overtuigende wijze de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie in de vierde klasse. Het was pas de tweede seizoenzege van het seizoen voor promovendus HAC. Man van de wedstrijd was Danny Latten. De goalgetter tilde de 1-1 score met een loepzuivere hattrick naar 1-4.

Met zijn eerste seizoenhattrick schroefde Danny Latten tilde zijn seizoentotaal op naar acht doelpunten. “In feite is dat voor mijn doen veel te weinig”. oordeelt hij. “Hoewel ik fysieke beperkingen heb, mijn draaicirkel In beperkt, ik kan niet meer trekken en sleuren en sprints over 40 meter aan en meer dan één keer per week trainen gaat niet meer – moet ik er op dit veredelde derde klasse niveau – want dat is 4B met vijf teams die vorig seizoen nog in de derde klasse speelden – er nog steeds 20 tot 25 per seizoen in kunnen leggen.

 

Daarvoor heb ik dan echter wél de aanvoer van buitenspelers nodig. En die hebben we bij Haanrade helaas niet. Het is dus behelpen en aanpassen. Als groep hebben we echter alle vertrouwen in dat we alsnog klassenbehoud gaan realiseren. We hadden zeker ach punten meer moeten hebben, maar her geluk is dit seizoen tot dusver bepaald niet op onze hand. Maar goed sinds twee weken is iedereen eindelijk weer fit. En nu we op volle oorlogssterkte zijn voedt dit ook het vertrouwen. We hebben het nog helemaal in eigen hand. Zeker als we zes punten halen uit de komende drie wedstrijden, tegen FC Landgraaf, RKVV Voerendaal en SV Simpelveld.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram