Luister live

Uitbreiding samenwerking tussen Vista College en Poppodium Nieuwe Nor met Eindstage voor Muzikant Opleiding

26 januari 2024
Via: 045online

HEERLEN – Vista College en Poppodium Nieuwe Nor kondigen met genoegen de versterking van hun langdurige samenwerking aan. Vanaf vandaag zullen laatstejaarsstudenten van de Muzikant opleiding een uitgebreide eindstage volgen binnen het poppodium. Deze nieuwe fase van samenwerking komt bovenop het reeds bestaande partnerschap, waarbij Nieuwe Nor fungeert als leerwerkplek voor studenten van de Kunst, Theater en Media (KTM) afdeling.

Het voornaamste doel van de eindstage is het creëren van interactie tussen derdejaarsstudenten van de Muzikant opleiding en de dagelijkse gang van zaken binnen een professionele organisatie in het werkveld. Hiermee wordt beoogd de ontwikkeling van de studenten naar een hoger niveau te tillen.
Gedurende vijf maanden zullen de studenten wekelijks in de Nieuwe Nor aanwezig zijn, waar zij praktische begeleiding ontvangen van de ervaren muzikante en voormalig Vista-studente Indira Paping. De opdracht voor de studenten is om een publiekelijk toegankelijk optreden van hun eigen act te realiseren tijdens een eind showcase op 30 mei 2024.

Daan Gooren, stagecoördinator vanuit Vista College, benadrukt: “Gedurende de stage werken de studenten aan vier kernonderwerpen, variërend van songwriting tot optreden, en van organiseren tot promoten. Hiermee doorlopen zij in een kort tijdsbestek alle aspecten van een volledige live show. Het is prachtig om te zien hoe we door deze samenwerking een authentieke praktijksetting kunnen bieden!”

De eindstage vormt een uitbreiding op de bestaande samenwerking tussen Vista College en Nieuwe Nor, waarbij drie opleidingen van de Kunst, Theater en Media (KTM) afdeling reeds gebruikmaken van Nieuwe Nor als leerwerkplek. Drie keer per studiejaar verzorgen zij een uitvoering onder de noemer KTM On Stage. Deze samenwerking richt zich voornamelijk op productionele functies achter de schermen, waaronder licht- en geluidstechniek en evenementenorganisatie, alsook de uitvoering op het podium.

Kees van den Berg, Hoofd Programmering & Marketing van de Nieuwe Nor, verklaart: “Het is onze missie om getalenteerde en ambitieuze popmuzikanten uit Parkstad vooruit te helpen. Via deze eindstage binnen de muren van een poppodium krijgen de studenten in korte tijd de middelen aangereikt om zich verder te ontwikkelen. Op deze manier verlagen we de drempel naar een professionele carrière als muzikant.”

De samenwerking tussen Vista College en Nieuwe Nor komt tegemoet aan de behoefte van de onderwijsinstelling om nauwer samen te werken met het regionale werkveld en het aanbod van onderwijs op locatie te vergroten. Hiermee draagt Nieuwe Nor ook bij aan de gemeentelijke ambitie om onderwijs en studenten terug te brengen naar het centrum van Heerlen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram