Luister live

Veel stoom tijdens de Nationale Stoomtreindag

15 mei 2023

Sissende stoom en ronkende diesels. Dat kenmerkt de Nationale Stoomtreindag op 18 mei. Ruim elf railmusea starten het seizoen met een feestelijke dag. Voor jong en oud valt er weer veel te beleven. Van meerijden op een stoomlocomotief tot Sporen naar het Verleden. Alle deelnemende musea zorgen voor een onvergetelijke treindag.

Stoomtreinen zijn er in alle formaten. Veel mensen kennen de kolossale machines van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij uit Beekbergen, van de stichting Stadskanaal Rail of van de ZLSM die in Zuid-Limburg rondrijdt. Waan je in het buitenland tijdens een idyllische treinreis door het Limburgse Heuvelland. De stoom- en dieseltreinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij verbinden de talloze Limburgse pareltjes langs de 23 kilometer lange spoorlijn. Grootste parel is museumstation Simpelveld met diverse monumentale objecten, de werkplaatsen en de klassieke beveiliging met seinhuizen van waaruit de armseinen en wissels worden bediend. Hier stap je ook over op een railbus voor een excursierit over de grens naar Vetschau (D).

De railmusea zijn allemaal te vinden op de website www.railmusea.nl. Op deze site staan alle locaties. Per locatie staan de rijtijden en geven foto’s een goede indruk van de sfeer en het materieel. Iedereen is van harte welkom in de wereld van toen, om te genieten van een sfeer waar ‘haast’ een onbekend begrip was.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram