Luister live

Verscherpt toezicht op Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade door Fonds voor Cultuurparticipatie

4 oktober 2023

Via: 045online

KERKRADE- Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade staat onder verscherpt toezicht van zijn grootste subsidiegever, het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Deze maatregel houdt in dat het blaasmuziekfestival WMC vanaf nu per kwartaal financiële verslagen moet indienen, in plaats van de eerdere jaarlijkse rapportage. Bovendien wordt de subsidie voor dit en het volgende jaar per kwartaal uitgekeerd, in tegenstelling tot de gebruikelijke jaarlijkse toekenning.

 

 

Voor de lopende periode (2021-2024) heeft het FCP een subsidie van acht ton toegekend aan het WMC, wat neerkomt op twee ton per jaar. Het verscherpte toezicht is een reactie op de noodzaak om de financiële stabiliteit en organisatorische integriteit van het evenement te waarborgen.

Het WMC in Kerkrade is een gerenommeerd evenement in de wereld van blaasmuziek, en deze ontwikkelingen zullen ongetwijfeld de aandacht hebben van de bredere muziek- en cultuurgemeenschap.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram