Luister live

Volleybal Club Landgraaf en Ambulante Thuiszorg slaan handen ineen voor een sprankelende toekomst

14 juni 2023

Volleybal Club Landgraaf (VCL) en Ambulante Thuiszorg zijn verheugd om aan te kondigen dat Ambulante Thuiszorg vanaf het nieuwe seizoen de trotse hoofdsponsor zal zijn van de club. Deze driejarige samenwerking is een perfect voorbeeld van een maatschappelijk verantwoorde samenwerking, waarbij beide partijen streven naar het bevorderen van gezondheid en welzijn binnen de lokale gemeenschap. Deze nieuwe samenwerking is een belangrijke mijlpaal voor de club, die de afgelopen jaren een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt.

Tim Vorage, voorzitter van VCL, is verheugd over de nieuwe samenwerking: "Met Ambulante Thuiszorg hebben we niet alleen een hoofdsponsor, maar ook een partner met een sociaal hart die graag meedenkt over sociale vraagstukken. In onze regio is de participatiegraad van kinderen in sport nog laag. Samen met Ambulante Thuiszorg en de gemeente willen we nadenken over manieren om meer kinderen aan het sporten te krijgen en zoveel mogelijk drempels weg te nemen, zodat ze kunnen gaan volleyballen. Binnenkort komen we met groot nieuws waarin we aankondigen dat we volleybal 365 dagen per jaar kunnen aanbieden."

Rik van Loo, de directeur van Ambulante Thuiszorg, is enthousiast over deze nieuwe samenwerking en ziet een heldere toekomst voor zich: "We zijn buitengewoon blij met de samenwerking tussen Ambulante Thuiszorg en VCL. Als maatschappelijk verantwoorde organisatie geloven we sterk in het ondersteunen van lokale initiatieven die bijdragen aan het welzijn van mensen. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze betrokkenheid bij de gemeenschap van Landgraaf en omstreken te vergroten en tegelijkertijd de passie voor volleybal te bevorderen."

VCL heeft de afgelopen jaren een visie uitgerold die gebaseerd is op drie pijlers: sportieve ambities en samenwerking, sociaal engagement en vrijwilligerswerk, en financiële stabiliteit. Naast volleybal worden ook tal van sociale activiteiten georganiseerd, zoals het jeugdkamp en de deelname aan de Landgraafse optocht. Twee jaar geleden heeft VCL in samenwerking met VC Heerlen de succesvolle Volleybal Academie Zuid Limburg (VAZL) opgezet, waar nu meer dan 40 enthousiaste kinderen wekelijks genieten van extra training. Recentelijk heeft ook Furos uit Kerkrade zich aangesloten.

Onder leiding van penningmeester Bart Vincken heeft de club met de inzet van veel vrijwilligers op financieel gebied een solide positie weten op te bouwen. Tijdens de COVID-19-pandemie kon de club bovendien rekenen op een luisterend oor van de gemeente.

De sponsorcommissie van VCL onder leiding van Anke Frischen en Rick Cremers heeft de afgelopen maanden intensief met Ambulante Thuiszorg gewerkt aan de inhoud van de driejarige overeenkomst: "De samenwerking met Ambulante Thuiszorg als hoofdsponsor is een fantastische kans voor VCL. We zijn dankbaar voor hun steun en betrokkenheid bij onze club. Samen kunnen we nog meer impact maken en de sportieve en sociale activiteiten van de club naar een hoger niveau tillen. VCL, een bloeiende volleybalclub met een rijke geschiedenis, kijkt vol verwachting uit naar de komende jaren en de voordelen die deze samenwerking met zich meebrengt. De gedeelde visie van Ambulante Thuiszorg als hoofdsponsor zal VCL in staat stellen om verder te groeien en haar activiteiten uit te breiden, met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren en enthousiast te maken voor volleybal. Samen zullen zij streven naar het creëren van kansen voor de lokale bevolking en het stimuleren van een actieve en gezonde levensstijl."

Voor meer informatie over Ambulante Thuiszorg en Volleybal Club Landgraaf kunt u terecht op hun respectievelijke websites.

www.vclandgraaf.nl www.ambulantethuiszorg.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram