Luister live

Voormalig wethouder en gemeenteraadslid Wiel Weijers van Simpelveld overleden

17 januari 2024

Via: 045online

SIMPELVELD – De gemeenschap van Simpelveld rouwt om het verlies van Wiel Weijers, voormalig wethouder en huidig gemeenteraadslid, die op maandag is overleden. Weijers, die laatstelijk deel uitmaakte van de oppositiepartij Samen1, liet een indrukwekkende erfenis achter in de gemeentepolitiek.

Foto: Gemeente Simpelveld

 

Met meer dan 25 jaar ervaring in de gemeentepolitiek, waarvan twaalf jaar als wethouder, heeft Weijers een diepgaande bijdrage geleverd aan de lokale samenleving. Naast zijn politieke betrokkenheid bracht de zeventiger ook ruime tijd door als leraar in het basisonderwijs. Zijn toewijding aan de gemeenschap strekte zich uit tot zijn betrokkenheid bij verschillende verenigingen en instanties.

In het verleden werd Wiel Weijers erkend voor zijn uitzonderlijke bijdragen en benoemd tot ereburger van de gemeente Simpelveld. Zijn nalatenschap omvat niet alleen zijn politieke dienstbaarheid maar ook zijn invloed op het lokale onderwijs en de verenigingsgemeenschap.

Wiel Weijers laat zijn stempel na in de gemeente Simpelveld en wordt herinnerd als een toegewijde dienaar van het publiek. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s in deze moeilijke tijd.

Hij is ook de vader van Tim Weijers, wethouder in Kerkrade, waardoor het verlies een diepe impact heeft op meerdere facetten van het lokale bestuur.

Wiel Weijers werd 72 jaar oud. Zaterdag 20 januari vindt om 18.30 uur in de St. Remigiuskerk van Simpelveld een avondwake plaats.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram