Luister live

Voorstelling Cultura Nova in Voerendaal

31 juli 2023

Houd maandagavond 28 augustus vrij in de agenda! Er komt dan weer een hele mooie voorstelling van Cultura Nova naar Voerendaal. Het theatergezelschap ‘Mécanique Vivante’ neemt je mee op een verrassende, muzikale parade van het Kerkplein, door de wijk, naar plein Furenthela.

Tijdens ‘The Siren Orchestra on Parade’ is er langs de route aandacht voor het sirénium, een uniek instrument dat de ‘Sirenen’ aanvoert. Franz Clochard, de man achter de zelfgebouwde locomotieven die in de parade te zien zijn, tovert met zijn briljante uitvindersgeest oude gebruiksvoorwerpen om tot wereldvreemde theatrale instrumenten. Hij creëert hiermee unieke shows in steden over de hele wereld. Zoals het zevenkoppige polyfoonorkest van muzikale sirenes.

Wandel mee met deze unieke, gratis, parade in een speciale uitvoering. Op het eindpunt van de parade ontvouwt zich, op plein Furenthela, een bijzondere finale, waarin de Limburgse zangeressen Fenna Ograjensek en Lien Haegeman een speciaal gecomponeerd lied live ten gehore brengen, zingend door gigantische, ronddraaiende hoorns.

De parade start om 21:00 uur bij het Kerkplein en eindigt ca. 45 minuten later bij plein Furenthela.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram