Luister live

Voorzitster en judotrainster Anja Konings Lid in de Orde van Oranje Nassau

5 oktober 2023

Anja Konings uit Schimmert heeft uit handen van burgemeester Eric Geurts een Koninklijke onderscheiding ontvangen: zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1998 staat ze samen met haar man 4 dagen per week op de judomat van Judoclub Nuth. Anja Konings, in het bezit van drie zwarte banden en de nodige trainersdiploma’s, is naast trainster de spil van de club. Immers Anja is voorzitster van 110 leden, maar bereidt ook nog eens de trainingen voor, zorgt voor de presentielijst, diploma’s, reservepakken en EHBO-spullen. Voor elke judoka maakt ze een Densho, waar een lid alles in kan bewaren zoals diploma’s en krantenartikels.

Bijzonder aan Judoclub Nuth is dat er ongeveer 25 judoka’s met een beperking trainen. De beperkingen lopen uiteen: blindheid, rolstoelafhankelijk en judoka’s met een verstandelijke beperking. Dankzij het team van leraren is er veel enthousiasme en wordt iedere keer gewerkt aan het ontwikkelen van het niveau en verbroedering. Anja en haar man Frans zijn sinds 2010 ook actief bij Adelante in Houthem, waar het koppel judolessen aan jongeren met een beperking aanbiedt.

Anja Konings was negen jaar lang begeleidster van hondeneigenaren bij de opvoeding van hun honden. Elke zaterdagochtend was ze te vinden op het terrein van de hondenschool in Tuddern en later Stein.

De toekenning van de Koninklijke onderscheiding is een welverdiende erkenning voor haar onschatbare waarde aan het verenigingsleven en de lokale gemeenschap van Beekdaelen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram