Luister live

VV Schaesberg en trainer-coach Tim Zuidersma na dit seizoen uit elkaar

14 december 2023

Via: 045online

LANDGRAAF – Voetbalvereniging VV Schaesberg heeft besloten om het eind dit seizoen aflopende contract van hoofdtrainer Tim Zuidersma niet te verlengen.

We hebben groot respect voor de inzet en de prestaties van Tim bij VV Schaesberg. En ook al mens waarderen we hem zeer. Maar als nieuw bestuur hebben we een nieuw vijfjarig toekomstmodel voor de vereniging VV Schaesberg ontwikkeld,

zegt voorzitter Rudi Bonnie.

Bij de afweging welke trainer het meest geschikt is om daar de komende jaren sportief invulling aan te geven, is onze keuze niet op Tim gevallen.

Op de vraag wie de nieuwe roerganger wordt bij VV Schaesberg blijft Ronnie Bonnie het antwoord schuldig. Ook op rondzingend namen gaat hij niet in.

We maken als het officieel rond is de naam van de nieuwe trainer als eerste aan onze leden bekend. Die moeten het niet uit de pers vernemen.

Voor Tim Zuidersma, die gisteren door het bestuur officieel op de hoogte werd gesteld, was het besluit geen verrassing meer.  Zondag was het al bekend bij de spelers. Een deel van de selectie heeft vervolgens in een gesprek met het bestuur tevergeefs geprobeerd om het besluit nog terug te draaien. Die steun van de spelersgroep deed me deugd. Maar laat ook duidelijk zijn dat ik het besluit van het nieuwe bestuur om met een andere trainer de nieuwe planvisie in te vullen respecteer. Ik moet nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. En tegelijk wil hier fatsoenlijk afsluiten. Aan de doelstelling  om dit seizoen met VV Schaesberg een prijs te pakken is wat mij betreft ook niks veranderd.”

VV Schaesberg: het leek quasi een onlosmakelijk deel van het leven van Tim Zuiderma geworden.

Na achttien jaar niet meer wekelijks meermaals naar sportpark Strijthagen rijden wordt inderdaad wennen,

erkent Tim Zuidersma.

De oud-prof van Roda JC en Germania Teveren ging in 2006 als speler aan de slag bij VV Schaesberg, en was deelgenoot van de promotie naar de eerste klasse.  Daarna was de Landgravenaar vier jaar assistent-trainer.  Tijdens zijn eerste seizoen als hoofdtrainer werd hij kampioen met VV Schaesberg in de tweede klasse en promoveerde hij naar de eerste klasse. Afgelopen seizoen volgde de veel besproken en op de keper beschouwd hoogst onfortuinlijke degradatie uit de eerste klasse. Voor dit seizoen was VV Schaesberg gelet op de van VV Chevremont overgekomen versterkingen dé titelfavoriet in 2F. Maar na een sterke start is de laatste weken de klad gekomen in de sportieve resultaten. “Het spel is doorgaans prima, maar het rendement valt actueel helaas wat tegen. We scoren simpelweg te weinig”, verklaart Tim Zuidersma.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram