Luister live

Waarschuwing voor bezoekers van Brunssummerheide: vermijd afgezet gebied wegens tractorincident

28 maart 2024

Via: 045online

BRUNSSUM – Bezoekers die de komende dagen van plan zijn om de Brunssummerheide te bezoeken, worden vriendelijk doch dringend verzocht om het afgezette gebied tussen de Roode Beek en de zandvlakte te mijden. Dit advies volgt op een incident waarbij een tractor met kar in de grond is gezakt tijdens werkzaamheden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar er is materiële schade en het gebied is nog niet veilig verklaard.

Volgens rapporten is de machine over een onstabiele ondergrond gereden, waarbij de bodem bestaat uit zacht vochtig veen, bedekt met een ogenschijnlijk stabiele laag zilverzand. Dit kan resulteren in drijfzand, waarin men met een beetje pech kan wegzakken.

Na het incident zijn hulpdiensten direct aan de slag gegaan om de situatie te stabiliseren en verdere schade te voorkomen, met minimale verstoring van het gebied als prioriteit.

Het publiek wordt dringend verzocht om voorzichtigheid te betrachten en weg te blijven uit het tijdelijk afgezette gebied. Wandelaars worden op afstand gehouden. In andere delen van de Brunssummerheide zijn bezoekers van harte welkom.

Wees op de hoogte van de waarschuwingsborden en volg de instructies van de autoriteiten nauwgezet op om de veiligheid van uzelf en anderen te waarborgen.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram